15 Temmuz'u Haber Veren Binbaşı Hakkında Devlette Yaşanan Derin Çelişkiler

TAKİP ET

Gazeteci Müyesser Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimini haber veren pilot binbaşı ile ilgili derin çelişkileri ortaya çıkardı.

O dönem Kara Havacılık Komutanlığı personeli olan pilot binbaşı O.K.'nın 15 Temmuz darbe girişimini o gün öğlen saatlerinde MİT'e giderek haber verdiğini hatırlatan Müyesser Yıldız, darbe girişimi sonra O.K.'nın bir KHK ile görevinden ihraç edildiğini belirtti.

Darbeyi ihbar eden binbaşının ancak 1 ay sonra işine geri döndüğünü hatırlatan Yıldız, O.K.'nın bir süre sonra MİT.'te çalışmaya başladığını ve O.K.'nın ifadesine başvurulmasına MİT.'in engel olduğunu söyledi.

Erdoğan izin verene kadar O.K.'nın ifadesinin alınmadığını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın ifade alma şeklinin "bir tür mülakat"a benzediğini belirten Yıldız, "Öyle ki, “görüşülen kişinin kimliğinin gizli kalması gerektiği” gerekçesiyle, sözkonusu mülakat metninin altına O.K.’nın adı ve imzası konulmadı. TBMM 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu da O.K.'yı dinleyemedi. O.K.'nın beyanları Mayıs 2017'de ortaya çıkınca işler karıştı" ifadelerini kullandı.

Çünkü O.K.'nın yalnızca Hakan Fidan'a yapılacak olan saldırıyı değil darbe girişimini de ihbar ettiği ortaya çıkmıştı. Sonrasında ise MİT'in Genelkurmay'dan bilgi gizleyip gizlemediğine yönelik tartışmalar çıktı.

O.K. Hiçbir Davada Sanık veya Tanık Olmadı

O.K.'nın hiçbir davada sanık ve tanık olmadığını, Başsavcı Kodalak'la yaptığı "mülakatın" da hiçbir davanın dosyasına girmediğini hatırlatan Müyesser Yıldız, 11 gün önce açıklanan Akıncı Üssü davasının gerekçeli kararında O.K.'nın adının 3 defa açıkça yazıldığını ve darbe girişimine yönelik ihbarına hiçbir şekilde yer verilmedi. Yalnızca "Kara Havacılık'tan kalkacak 3 helikopterlerle MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik bir eylem gerçekleştirileceği, MİT Müsteşarı'nın MİT Yerleşkesi'nden alınacağına ilişkin ihbarda bulunduğu" belirtildi.

Durumun vehametini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan Müyesser Yıldız, "Yani O.K.'nın savcılara anlattıkları ya dikkate alınmamış ya da gizlenmiş oldu!... Biri Yargıtay üyesi 3 hakim bu MİT mensubunu “ifşa” etmiş olduğuna göre, onlar hakkında da işlem yapılacak mı yapılmayacak mı?" diye sordu.

15 Temmuz'u Haber Veren Binbaşı Hakkında Devlette Yaşanan Derin Çelişkiler