15 Temmuz'un AKP İstanbul İl Başkanı Temurci: Damat Gizlendi Ama Ülkeyi Arkadan Yönetmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

T24'te Murat Sabuncu'nun konuğu olan 15 Temmuz gecesinin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci 15 Temmuz'la ve gündemdeki konularla ilgili olarak çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Sedat Peker'in Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz sonrasında AKP Gençlik Kolları'na teslim ettiğini ileri sürdüğü "kayıp silahlar" iddiasıyla ilgili konuşan Temurci, "Damat siyaseten gizlenmiştir ama arkadan ülkeyi o yönetmeye devam ediyor. Eğer böyle bir şey varsa Berat Albayrak'ın gençlik kollarıyla ilişkisini bildiğim için, onun yönlendirmesi olmadan böyle bir teslimat yapılamaz" ifadelerini kullandı.

Peker'in Kayıp Silah İddiaları

Sedat Peker Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda "Ülkemiz tehlike altında olduğunda milli mücadele verebilmek için sivil halkı örgütlemek gerektiğinde, halka silah dağıtarak sivil direniş oluşturma görevi Özel Harp Dairesi’ne aittir (daha önceki adı Seferberlik Tetkik Kuruludur). Öncelikle bu tip yapıların var olması gerektiğine inanan, Teşkilat-ı Mahsusa ruhunu savunan bir kişiyim. Şu ana kadar anlattıklarımın içinde en önemli bölüme geldik.

15 Temmuzun hemen akabinde ülke genelinde demokrasi nöbetleri tutulurken ağustosun ilk haftasında ekrem gökçekerden alınan, özyurtların bünyesinde olan Renault beyaz Fluence marka arabayla, Esenyurt cumhuriyet meydanının arkasında karanlık bir sokakta (DAP hotelin arka tarafında) arabaya koyulan bir kasa kalaşnikof silah İstanbul Balat’a gitti. Ak Parti İstanbul gençlik kolları başkanı olan Taha Ayhan’ın yardımcısı olan Osman Tomakin’e teslim edildi (Osman Tomakin siyah Passat araçla silahları teslim almaya geldi).

Bu araç Ak Parti gençlik kolları il başkanına tahsisli bir araçtı, herhangi bir polis uygulamasına girmesin diye. Osman Tomakin şu anda Ak Parti İstanbul gençlik kolları başkanıdır. Silahların olduğu kasa Esenyurt’tan gece 23:30 gibi yola çıktı.

Silahları getiren araçta Esenyurt Ak Parti gençlik kolları başkanı Abdülsebur Soğanlı,ve de 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay vardı.Bu kişiye Gazi olması dolayısıyla ben araba alıp hediye etmiştim.Kendisi sayın Cumhurbaşkanımızın da sevdiği bir isimdir.

Silahlar Balat’ta Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’nin hizasındaki boş bir ara sokakta, gece 01:00 civarında siyah Passat’a yüklendi. O zamanki gençlik kolları başkanı Taha Ayhan şuanda İslam işbirliği teşkilatları gençlik kolları başkanlığını yapmaktadır.

süslü süleyman,bu giden silahlar özel harp envanterine kayıtlı değiller.Devletin herhangi resmi bir birimine de kayıtlı değiller" ifadelerini kullanmıştı.

Temurci: Berat Albayrak'ın Yönlendirmesi Olmadan Böyle Bir Teslimat Yapılamaz

15 Temmuz gecesi AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görevi başında olan Selim Temurci, Peker'in iddiaları hakkında yaptığı açıklamada, "Binali Yıldırım Bey, benim yönetimimde bulunan birkaç arkadaşı, beni görevden alabilmek için içeride bir kumpas düzenledi. Ben bunu biliyorum. Süreç başladığında Berat Bey, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üzerinden İstanbul'a hakim olma mücadelesi başlattı. Daha sonra ben Sayın Cumhurbaşkanından müsaade istedim. Benden talimat almamışlarsa, Binali Yıldırım'dan talimat almışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı olmadan, eğer böyle bir şey varsa, Berat Albayrak'ın gençlik kollarıyla ilişkisini bildiğim için, onun yönlendirmesi olmadan böyle bir teslimat yapılamaz.

İçişleri Bakanı'nın bir sürü suçluyla fotoğrafı ve ilişkisi var. Sedat Peker "Sen bizim dönüş biletimizdin" diyor. Böyle bir şekilde yönetilebilmesi mümkün değil Tüğrkiye'nin. Ülkeyi yönetenler mafyadan yana tercih yapmıştır. Bu ülkede başbakanlık yapmış şahsın iddialar hakkındaki açıklamasından kim ikna oldu? Damat siyaseten gizlenmiştir ama arkadan ülkeyi o yönetmeye devam ediyor"

Soruyorlar: Sayın Başkan Sen İl Başkanıydın Bu Silah Teslimatından Haberin Yok mu?

15 Temmuz gecesi Başbakan Binali Yıldırım'a ve AKP yöneticilerine ulaşamadığını belirten Temurci, inisiyatif alarak partilileri Fetullahçı teröristlere karşı sokağa çıkardığını, sala ve ezanların okunmasını organize ettiği ifade etti. 15 Temmuz'un ardından geçen 5 yılda o süreci sorgular hale geldiklerini belirten Temurci, "Ben 15 Temmuz'dan sonra onlarca telefon aldım. Soruyorlar, Sayın Başkan, sen il başkanıydın bu silah teslimatından haberin yok mu" sorusunu soruyorlar. Bakın, bana biri kurşun sıksa, Haliç'e çıktım, yanımdaki arkadaşım şehit oldu. Bize bu zulmü yaşatanlara karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklama yapması lazım. Bu bir devlet sırrıysa bu millet bunun açıklanacağı tarihi de merak ediyor. Çünkü bizim üzerimize kalıyor.

Bir hayat yaşıyoruz, değerlerimizle yaşamamız lazım. Ben Ak Parti'nin Genel Başkanı'ndan talimat alarak yüzbinlerce insanı sokağa dökmedim. Köprülerdeki görüntüyü değiştireceğiz diyen benim" diye konuştu.

O Gün Demokrasi Mücadelesi Veren Millet Bugün Daha Demokratik Bir Ülkede Yaşıyor mu?

O gece bütün siyasi partilerin il başkanlarını aradığını belirten Temurci, "Benimle birlikte gelenler de vardı, sonradan katılanlar da. Bu arkadaşlar 27 gün bizimle beraber oldu. Anket yaptırdık, Cumhurbaşkanımızın toplumsal kabulü yüzde 65'lere varmıştı. Türkiye'de inanın kutuplaşmanın bitip kardeşliğin başlayacağı bir dönemdi. Türkiye'de ordu içinde generallerin neredeyse yüzde 45'i FETÖ'cü çıktı. Ama askerin içinde yüzde 1 buçuktu. Ordu milletten ayrı değildi. Biz bütün bunları yaparken, o gün demokrasi mücadelesi veren millet bugün daha demokratik bir ülkede yaşıyor mu? Bizim asıl sorunumuz budur" dedi.

Hükümetin yanlış uygulamalarının Fetullahçı teröristlerin kendini aklamasına ortam hazırladığını belirten Temurci, "Orada Sayın Akar benim yanıma gelerek beni tanıttı, ben de 'Mehmetçiğimiz ve siz dik durmasaydınız başaramazdık' dedim. Şu anda FETÖ borsalarından bahsediliyor değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımızsın çıkıp gerçekten öyle bir şey varsa milletle paylaşması, ya da yalanladığına şahit oldunuz mu? Biz yanlış uygulamalarla FETÖ Terör Örgütü'nün kendini aklamasına yol açmamalıyız" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Milletin 15 Temmuz'u Olacaksa Millet Yönetenlerin Adil, Demokrat Olduğuna İnanacak

"Bu ülkenin Cumhurbaşkanı 15 Temmuz'da yaverlerinin FETÖ'cü olduğunu bilmiyordu" diyen Temurci, "KHK'lar ile uzaklaştırılan insanların AYM'ye başvurma haklarını ellerinden almışlardı. 15 Temmuz milletin 15 Temmuz'u olacaksa, millet bu ülkeyi yönetenlerin adil, demokrat olduğuna inanacak" şeklinde konuştu.

"İnsanlarımıza silah sıkana kadar biz buna bunlar yapıyor diyemedik. O örgüt o gece hala güçlü. Adil Öksüz'e böyle bir ortamda kapı açıp kaçıracak insanlar devletin içinde o dönemler olabilir. Önemli olan mücadele etmek. FETÖ'nün 50-60 yıllık bir geçmişi var. Bu insanlar yurt dışı operasyonlarında bayrağımızı dikiyor, reklamımızı yapıyor. İçeride de modern bir eğitim veriyor diye insanlarımızda böyle bir kanaat vardı. Türk toplumu, bunların bir gün silah alacağını düşünmedi. Hepimiz millet olarak bu tecrübeyi yaşadı. Burada sorgulama yaparken, 17-25 Aralık gerçekten FETÖ Terör Örgütü'nün devleti ele geçirme operasyonuydu" diyen Temurci, "İçimizde harama el uzatanları kullandılar" dedi.

"O gün o işleri yapanlar Yüce Divan'a gitti mi? Ben onların Yüce Divan'a neden gitmediğini biliyorum. Onlar daha sonra Genel Başkanımız olan Binali Yıldırım'ın nerde olduğunu sormuşlardır" diyen Temurci, "Yıldırım Türk siyasetinde bir mihenk taşıdır. Sadece damada bakmamak lazım. 17-25 Aralık'ta Sayın Cumhnurbaşkanımız FETÖ'nün en az PKK kadar tehlikeli olduğun söyledi. Ben herkesin içinde bunu söyledim, "Evet bunlar bize yardım etti. Ama bunların derdi demokrasi değil.  Bunların kendi ajandaları var" dedim. Sayın Cumhubaşkanımızın "Ne istediler de vermedik" cümlesi var ya, ondan bir buçuk sene önce, "Özledik, gelin" diyordu. Sonuç olarak AK Parti döneminde en fazla palazlanmıştır. AK Parti işin son halkasıdır. Her şeyi Sayın Cumhurbaşkanına havale etmek yanlıştır" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'la İlgili Konuştuğumuz Ne Varsa Ayaklar Altına Alınmıştır

 "15 Temmuz'u yaşadık, şu an demokrasi konusunda anlaşamıyoruz" diyen Temurci,  "Rabia başta olmak üzere 15 Temmuz'la ilgili konuştuğumuz ne kadar değer varsa ayaklar altına alınmıştır. Bu ülkenin en iyi üniversitelerindeki gençlerimiz yurt dışına gidiyorlar. 15 Temmuz'da telefonunu açmayanlardan çok daha cesur olan gençleri ben 15 Temmuz'de toprağa verdim. Bu ülkenin beyinlerini gönderirsek, yarın bir gün sokağa çıkacak insan bulamayız.

Kaç telefon aldığımı anlatsam birkaç gün yetmez bize. Ben 15 Temmuz'un arifesinde böyle bir soruya muhatap olmanın ezikliği ve kızgınlığını yaşıyorum. Bu olaydan sonra defalarca açıklama yaptım. Benim o gece belimde silah yoktu. Şehitlerimiz için doğru şeyi yapabiliriz diyen ben bu işin içinde olabilir miyim?

Selim Temurci düşünün bir mesaj yazsaydı, ki hazırladım. Böyle bir şey olmadı diye. O açıklama yapılsaydı ben hiçbir açıklama yapmayacaktım. Eğer varsa, hakkımı helal etmiyorum. Ve bu arkadaşlara silah teslimatı yapıldıysa, savcılara iddianame hazırlayıp beni çağırın dedim. 15 Temmuz'dan sonra kayıp kaçaklardan bahsediliyor. Size bir suç atıldıysa, açıklama yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un AKP İstanbul İl Başkanı Temurci Damat Gizlendi Ama Ülkeyi Arkadan Yönetmeye Devam Ediyor