15 Temmuz'un AKP İstanbul İl Başkanı Temurci: Sedat Peker'in Elinde AKP'yi Korkutan Bir Video Var

TAKİP ET

15 Temmuz'un AKP İstanbul İl Başkanı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın kendisi hakkındaki suç duyurusunda bulunması nedeniyle ifade veren Temurci, silah teslimatı iddialarıyla ilgili olarak Berat Albayrak ve İstanbul AKP Gençlik Kolları arasındaki ilişkiye dikkat çektiği için ifade vermek zorunda kaldığını belirtti.

"Benim dönemimde benim il gençlik kolları başkanım şayet böyle bir şeyin içindeyse, mutlaka il başkanı olarak bizim bundan haberimiz vardır düşüncesiyle bu iletişim bizimle kuruldu. Ben de AKP yöneticilerinden açıklama bekledim ama gelmedi" diyen Temurci, Ahmet Onay'ın açıklamasını işaret ederek "Diyor ki 'Ben buraya gittim, burada bu insanlar vardı, araç şuydu' zamana varıncaya kadar her şeyi onayladı. 'Araçta oturuyordum, ne alıp verildiğini görmedim' diyor. Bundan büyük somut delil olamaz" ifadelerini kullandı.

Yargının Ahmet Onay'ın açıklamaları üzerine harekete geçmesi gerektiğini belirten Temurci, 15 Temmuz sonrasındaki demokrasi nöbetleri sırasında İçişleri Bakanı'nın İstanbul il gençlik kollarına silah verme gücü olmadığını belirterek, "Bu Soylu olamaz, Süleyman Soylu'nun böyle bir gücü yok İstanbul'da. Özellikle Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den 'Pelikan Bildirisi' ile uzaklaştırılması sonrasında AKP kendi içinde adeta İstanbul'u Berat Albayrak ve şürekasına teslim etti" diye konuştu.

"Sedat Peker geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapıyor, tweet atıyor ya da bir video yayınlıyor. Onunla ilgili çok kısa bir süre içerisinde ya bir videoyla ya da bir kişi tarafından söyledikleri doğrulanıyor. 'Acaba' diyorum altını çizerek, bu silah teslimatı iddiasıyla ilgili olarak Sedat Peker’in elinde bir video var; AKP bunu biliyor ve korktuğundan dolayı mı açıklama yapmıyor? Yalanlanmaktan korkuyor olabilirler" diyen Temurci, "Aksi takdirde bu açıklamanın şu ana kadar... Hani bugünkü iktidar partisi güya milletin partisiydi. Çıkıp bunu halka açıklama yetenekleri yok mu?" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un AKP İstanbul İl Başkanı Temurci Sedat Peker'in Elinde AKP'yi Korkutan Bir Video Var