15 Yaşındaki Büşra Kabataş'ın Cinayetinde Kan Donduran Detaylar: Öldürmeden Önce İşkence Etmiş

TAKİP ET

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 29 yaşındaki Taner Yaylacı'nın, 15 yaşındaki lise öğrencisi Büşra Kabataş'ı işkence ederek öldürdüğü tespit edildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Mustafapaşa Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın 2'nci katındaki evde 8 Ekim'de yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, 15 yaşındaki Büşra Kabataş'ın cansız bedeniyle karşılaştı.

Kabataş'ın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Gebze Atatürk Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan Kabataş'ın cenazesi, önceki gün gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Olayın ardından polis, geniş çaplı soruşturma başlatarak olayın cinayet olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Polis ekiplerinin soruşturmasında yangının 15 yaşındaki Büşra Kabataş'ın öldürülmesinin ardından delilleri karartmak için çıkarıldığını tespit etti.

Polis, Kabataş'ı öldüren şahsın, anne Aylin Çetin'e takıntılı olan Taner Yaylacı olduğunu belirledi. Yaylacı, olaydan sonra Tokat'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Gözaltına alınan Yaylacı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

Polisin ekiplerinin incelemesinde Taner Yaylacı'nın, olay yerine yanıcı madde, çamaşır ipi, koli bandı ve elektroşok cihazı ile geldiği belirlendi. Polis, Yaylacı'nın eve Aylin Çetin'i öldürmek için geldiğini uzun süre evin önünde gözlem yaptığını; ancak burada karşılaştığı Büşra Kabataş'ı öldürdüğü belirtildi.

Evin önünde bekleyen Yaylacı'nın, okula gitmek için kapıda ayakkabılarını giyen Kabataş'ı görüp yakaladığı ardından odasına götürerek bıçakla yaraladıktan sonra boğduğu, yorgan örtüp, beraberinde getirdiği yanıcı maddeyi üzerine dökerek yaktığı öğrenildi.

Yangından Önce Saçlarını Kesmiş

Polis ekiplerinin incelemesinde ayrıca yatağın bazı noktalarında yanıcı madde bulunduğu ve kutusunun Büşra Kabataş'ın ellerine tutuşturulduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme raporunda ise Kabataş'ın vücudunun çeşitli yerlerinde, göğüs bölgesi ağırlıklı olmak üzere 20'den fazla bıçak yarası olduğu, Yaylacı'nın yangını çıkarmadan önce genç kızın saçlarını kestiği belirtildi.

Ayrıca yol kenarında Aylin Çetin'in gelmesini bekleyen Taner Yaylacı'nın Büşra Kabataş'ın ablası Başak Kabataş ile karşılaştığı görüldü.

Savcılık ifadesi ortaya çıkan Taner Yaylacı'nın, "Derince'deki evimden çıktığımda bir ay önce marketten aldığım 2 adet mangal tutuşturucu jeli, ablamın evinde boşta duran 3-4 parça halindeki 3 metre uzunluğundaki çamaşır ipini, atkımı ve daha önce internetten satın aldığım elektroşok cihazını yanıma aldım. Gebze'ye vardığımda marketten koli bandı aldıktan sonra, bir pansiyona giderek geceyi geçirdim. Saat 06.30'da uyandım ve hazırladığım eşyalarımı yanıma alarak, bir pastaneye kahvaltı yapmaya gittim. İşlerimi tamamladıktan sonra Aylin'in evine gitmeden önce 15-20 dakika oyalandım. Buradaki amacım; Aylin'in kızlarının evden gitmesi ve kendisini evinde tek başına beklemekti. Aylin'in 2 kızının da kaçta işe ve okula gideceğini bilirdim" dediği belirtildi.

 

büşra kabataş taner yaylacı kocaeli gebze aylin çetin