15 Yaşındaki Kızı Kaçırmaya Çalışınca Aileler Arasında Silahlı Kavga Çıktı

TAKİP ET

Adana'da Kadir A.'nın komşusunun 15 yaşındaki kızını kaçırmaya çalışması üzerine iki aile arasında kavga çıktı.

Adana'nın Yüreğir ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde gerçekleşen olayın öncesinde, Kadir A. (26) isimli şahıs, komşusunun 15 yaşındaki kızı N.M.'ye aşık olunca annesi Şükrü A. Sıdıka A.'yı kız istemeye gönderdi. N.M.'nin ailesi "kızlarının yaşının küçük olduğunu ve henüz okuduğunu" söyleyerek ailenin teklifini reddetti. Talip ailenin "okulunu bitirir öyle evlenirler" sözünü de uygun bulmayan M. ailesi ile A. ailesi arasında çıkan tartışma, diğer aile fertlerinin de karışmasıyla kavgaya dönüşse de mahallelinin araya girmesiyle taraflar sakinleştirildi.

Lakin ertesi gün Kadir A., N.M.'nin evine gelerek kızı kaçırmak istedi. Bunun üzerine iki aile arasında çıkan silahlı sopalı kavgada Ayhan Y. (39), Mehmet Y. (32), Ali Y. (52), Hüsne Y. (73), Hasan Ali K. (24), Zübeyde K. (34) ve N.M'nin annesi Emine M. (41) yaralandı.

Olayı inceleme altına alan Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, kavgada silah kullandığı ileri sürülen Hamdullah (32), Kadir (26), Şükrü (47), Mehmet (19), Sıdak A. (45) ile Ahmet E.’yi (19) ve Yusuf (33), Hakan (29) ile tedavisi biten Ayhan Y.'yi (39) gözaltına aldı.

15 Yaşındaki Kızı Kaçırmaya Çalışınca Aileler Arasında Silahlı Kavga Çıktı