15 Yaşındaki Selahattin Çelik'in Ölümüyle İlgili İlk İfadeler Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Ataşehir'de, 15 yaşındaki Selahattin Çelik, Afgan uyruklu şahıstan kaçarken araba çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul Ataşehir ilçesinde kendisine saldıran Afgan kaçaklardan kaçarken araba çarpan 15 yaşındaki Selahattin Çelik hayatını kaybetti.

Olay sonrası Selahattin Çelik'in yaşadığı Yenisahra mahallesinde halk sokağa döküldü. İstanbul Valiliği ise 48 saat sonra yaptığı açıklamada 1 Afganın tutuklandığını duyurdu.

Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında “taksirle öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Afgan uyruklu Ş.A.'nın ve Çelik’e çarpan araç sürücüsü M.Ş.'nin ilk ifadeleri ortaya çıktı.


"Türkiye'ye Kaçak Girdim"


Türkiye'ye kaçak yollardan girdiğini belirten ve suçlamaları kabul etmeyen Afgan kaçağın ifadesi şu şekilde:

"Ben Afganistan’ın Badres şehrinde oturuyorum. 16 yaşındayım. Yanımda ülkeme ait kimlik yoktur. Kimlik belgelerim Afganistan’da kaldı. Ben Türkiye’ye, Pakistan, İran üzerinden Van’dan kaçak yollarla 7-8 ay önce giriş yaptım. Ben ismini bilmediğim Türk şahsa para verdim. İstanbul Yenisahra’ya geldim. Çekçek arabasıyla çöp topluyordum. Geçimimizi bu şekilde çöp toplayarak sağlıyorduk. Dün ben çalışıyordum, çöp topluyordum. Kadıköy Bostancı taraflarında çekçek arabamlaydım. Gece 01.00- 02.00 gibi kağıtların toplandığı yer olan Ataşehir’e gittim. Orada 3 Türk şahıs, bizim kavga ettiğimizi düşünerek bana vurdu. Benim Ataşehir’e gitmemdeki amaç önce kağıtlar orada toplanıp oradan Yenisahra’ya gidiyordu. Ben kimseyle kavga etmedim, kimseyi kovalamadım. Trafik kazasının nasıl olduğunu da bilmiyorum.”


"Aniden Yola Fırladılar"


Çelik'e çarpan araç sürücü M.Ş. ise ifadesinde şöyle konuştu:

“Gece saat 02.00 sıralarında Kadıköy Yenisahra Tuzcuoğlu sapağına gelmeden önce yaklaşık 100 km üzerinde seyir halindeydim. Yolun sol tarafından bariyerleri atlayarak 3 erkek şahsın aniden yola çıktığını fark ettim, koşuyorlardı. Ya bir şeyden kaçıyorlardı ya da birbirlerini kovalıyorlardı. Yolda benim aracımın geldiğini fark edince paniklediler. Sağa sola kaçışmaya başladılar. Ben çarpmamak için manevra yaptım. İki şahsa çarpmayı engelledim, sola kırdığımda yoldaki erkek şahıslardan birine çarpmayı engelleyemedim. Arabayı durdurdum, sağlıkçı olduğum için kendisine müdahale ettim. Aniden yola fırladılar, göremedim, koşuyorlardı. Fren yapamadım, manevra yapıp direksiyonu kırarak kurtarmaya çalıştım ancak çarpmayı engelleyemedim. Olay yerinde herhangi bir trafik ışığı, yaya geçidi yoktur. Yayaların bu yola girmesi yasaktır. Olayda benim suçum, kusurum yoktur. Üzgünüm.”

selahattin çelik Afganlar yenisahra mahallesi yenisahra kaza Afgan afganlardan kaçarken ölen çocuk