15 Yıl Sonra İlk Kez Bir Türk Dışişleri Bakanı İsrail'e Gitti: Çavuşoğlu'ndan Ziyarete İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Bat Yam şehrinde Türkiyeliler Birliği'ni ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'de farklı inanç gruplarıyla farklı kültürler arasında Yahudi vatandaşlarımız da yaşamaktadır. Bundan da gurur duyuyoruz. Sadece İsrail değil, bugün Türkiye topraklarına Osmanlı zamanında gelip de daha sonra farklı ülkelere giden Yahudi vatandaşlarımızla buluşuyoruz, hasret gideriyoruz" dedi.

Yunus Emre Enstitülerinin dünyanın her yerinde Türkçe öğrettiğini belirten Çavuşoğlu, İsrail'de yaşayan Türklere "Ülkenizden buraya getirdiğiniz mirası yaşatmanız gurur meselesidir. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Özellikle yeni nesillere güzel dilimizi öğretmeniz çok anlamlı" diye seslendi.

Yaptığı resmi ziyareti değerlendiren Çavuşoğlu, "İlişkilerimizin her alanda daha iyiye gitmesi için ortak irademizi ortaya koyduk. Zor günler olsa da ilişkilerimizi sürdürme kararı aldık" şeklinde konuştu.

Türkiyeliler Birliği Başkanı Ovi Roditi Gülerşen ise yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilerin ziyaretle birlikte daha da hızlanmasını umduklarını açıkladı.

15 yıl sonra ilk kez bir türk dışişleri bakanı israil gitti çavuşoğlu mevlüt ziyarete ilişkin açıklama