15 Yıllık Ev Sahibi Tarafından Kira Artışını Karşılayamadığı İçin Vuruldu

TAKİP ET

İstanbul'da bir kiracı, kira artışını karşılayamadığı gerekçesi ile 15 yıllık ev sahibi tarafından sokak ortasında silahla vuruldu.

Türkiye'de barınma krizi git gide derinleşirken kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan kira artışı konusundaki gerginlikler ise devam ediyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir kiracı, kira artışını karşılayamadığı gerekçesi ile 15 yıllık ev sahibi tarafından sokak ortasında silahla vurularak yaşamını yitirdi. 

Olay, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde bulunan bir binanın önünde meydana geldi. İddiaya göre ev sahibi E.D.Ö., 15 yıllık kiracısı H. A. ile telefonda kira artışı nedeniyle bir tartışma yaşadı. Sonrasında iş yerinden çıkan H.A, çocuğunu spor salonuna götürmek için motosiklet ile binanın önüne geldi. Daha sonra binanın önüne gelen ev sahibi ile kiracı H.A arasında çıkan tartışma bir süreliğine de dışarıda devam etti. Bağrışmaların yaşandığı anlarda da balkona çıkan H.A'ın oğlu, babasıyla ev sahibi arasındaki tartışmayı izlerken, üzerinde getirdiği silahı çıkaran ev sahibi, H.A'yı çocuğunun gözünün önünde silahla vurarak öldürdü. 

Polis Ekipleri Katili Yakalamak İçin Çalışmalara Başladı

İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen H.A. hayatını kaybetti. Katil ev sahibi olay yerinden kaçarken polis ekipleri tarafından yakalanması için arama çalışmaları başlatıldı.

Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde H. A.'ın silahla vurulduktan sonra yardım istediği ve çevredeki esnafların yardım etmeye çalıştığı görülüyor.

ev sahibi kiracı istanbul cinayet barınma krizi