16 Yaşındaki Akrabasını İstismar Eden Kişi Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Kuzeninin çocuğunu istismar eden M.S. tahliye edildi.

Konya'da yaşanan olay lise 3’üncü sınıf öğrencisi H.K.'nın akrabalarını ziyarete gitmesiyle başladı. Ereğli ilçesindeki anneannesini ziyaret eden H.K., 'dayı' dediği akrabası tarafından istismara uğradı.

M.S. tarafından istismar edilen H.K., durumu anneannesine anlatınca aile M.S.'den şikayetçi oldu. Polis ekiplerince gözaltına alınan M.S., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaklaşık 1 ay tutuklu kalan M.S., tahliye edildi. Şubat ayında görülen duruşmada savcı, mütalaasında sanık M.S.’nin ‘cinsel istismar’ suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Heyet, 17 Mart’ta görülen karar duruşmasında sanığın delil yetersizliği nedeniyle beraatine karar verdi.

Beraat kararını öğrenince dağılan H.K., “Duruşma salonundayken sürekli Allah’a yalvarıyordum tutuklansın, diye. Beraat kararı verildi. Sanığın ailesi, kararı alkışladığında çok daha kötü oldum. Sanki ben suçluymuşum gibi alkışladılar. Mahkeme, ‘beraat’ dedikten sonra ben de yıkıldım, dünya da başıma yıkıldı. Olaydan sonra pedagog, psikolog tedavileri gördüm. Gece uykularımda hep sayıklıyordum. Uykumdan ağlayarak sıçrıyordum. Bu yüzden uyku ilacı da kullandım. Ben onun yüzünü unutmak istiyordum; ama sürekli rüyamda görüyordum. Artık kadın olsun, erkek olsun, kimseye güvenim kalmadı. Kimseye inanmıyorum, kimseye yaklaşmıyorum. Ben sıcakkanlı bir insandım, herkese kısa sürede ısınırdım ama artık öyle değil. Hemen, herkesten kaçıyorum” diyerek karara itiraz etti.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) gönüllü avukatlarından Damla Yılmaz, beraat kararını istinaf mahkemesine götüreceklerini söyleyerek, “Karar aşamasında maalesef sanık, delil yetersizliğinden beraat etti. Tabi ki hepimiz bu duruma çok üzüldük. Biz de bu beraat kararı üzerine istinaf edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

konya ereğli taciz istismar tecavüz kuzen dayı yaş serbest tahliye