17 Yaşındaki Çocuk Gelin İrem Bahçe'yi 5 Aylık Hamileyken Katleden Canilere Ağırlaştırılmış Müebbet

TAKİP ET

Mersin'de 2019 yılında 17 yaşındayken 5 aylık hamile olduğu halde katledilen İrem Bahçe'nin davasında sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mersin'de çocuk gelin olarak evlendirilen ve 17 yaşında 5 aylık hamileyken öldürülen İrem Bahçe'nin 6’sı tutuklu, 7 yakınının yargılandığı davanın 10’uncu duruşması Mersin 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS ile atılırken, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Kadın Hakları Merkezi avukatları ile tutuklu sanıkların avukatı katıldı. 

Avukatları dinleyen mahkeme heyeti, ağabey Mehmet Ali Bahçe’ye “Kardeşe, çocuğa, gebe olduğu bilinen kişiye karşı töre saikiyle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Sanıklardan baba Kasım Bahçe’ye, “Alt soya, çocuğa, gebe olduğu bilinen kişinin ölümünü töre saikiyle azmettirme” suçundan, ağabey Vedat Bahçe ile amcalar Mehmet Veyis Bahçe ve İbrahim Bahçe’ye de “cinayeti azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren heyet, anne Saadet Bahçe ile amca Mehmet Bahçe’nin beraatine karar verdi.

irem bahçe çocuk gelin cinayet kadın cinayeti çocuk cinayeti müebbet hapis töre cinayeti