17 Yaşındaki Ehliyetsiz Sürücü 6 Yaşındaki Çocuğa Motosikletle Çarptı: Küçük Çocuk Hastaneden Çıkmadan Serbest Bırakıldı, Aileye 'Biz Bir Şekilde Çözelim' Teklifinde Bulundu

TAKİP ET

İstanbul'da Caddebostan Beltur önünde oynayan 6  yaşındaki çocuğa 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü çarptı. 

Dün akşam İstanbul'da Caddebostan Beltur önünde meydana gelen olayda; çocuk parkında çimlerde oynayan 6 yaşındaki çocuğa, parka yakın bisiklet yolundan motosikletle gelen 15-17 yaşlarında iki çocuk çarptı.

Küçük kızın sağ bacağı kırıldı ve kalçaya kadar alçıya alındı. Çarpan sürücü kaçarken motosikletteki diğer çocuk, yaralanan küçük kız daha hastaneden çıkmadan serbest bırakıldı.

Babasıyla beraber hastaneye gelen şüpheli, aileye diğer arkadaşının 4 suçtan aramasının olduğunu ve olayı "kendi aralarında çözebileceklerini" söyledi. 

Polisin ise aileye 'biz arayacağız sizi ifade ve şikayetçi olmanız için' dediği belirtildi. Beltur da olayın görüntülerini ancak savcılık tarfından alınacağını ancak ona da kayıt sürelerinin yetmeyeceğini söyledi. 

TamgaTürk'e konuşan baba Özgür Çelebi şu ifadeleri kullandı:

Caddebostan Beltur önündeki çocuk parkında çimlerde çay, kahve içiyorduk. Kızımız da parkta edindiği arkadaşlarıyla oynadığı esnada, parka yakın bisiklet yolundan motosikletle gelen 15-17 yaşlarda iki çocuk bizim kımıza çarpmış. Gürültüye doğru ne oldu acaba diye gittiğimde benim kızıma çarpıldığını gördüm. 

Eşim kızımın yanına geldi ben çocuklardan birini kaçarken yakalamak istedim ama nafile.

Polis ve ambulansı aradık. Hastahaneye kaldırıldı, Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinde MT, tomografi, röntgen vb. sağlık kontrollerinde kaval kemiği kırığı tespit edildi. Sağ tarafı kalçaya kadar alçıya alındı.

Biz hastaneye giderken polis motosikletin sahibi olan çocuğu götürdü ancak biz hastahaneden çıkmadan çocuk babası ile yanımıza geldi. Hastahanede "Geçmiş olsun neyse aramızda halledelim" dediler. "Biz hakkımızı hukuk ile arayacağız" dedim fakat “Abi bir şey çıkmaz, arkadaşımın araması var 4 farklı suçtan boşuna işinizden gücünüzden olmayın biz bir şekilde çözelim" dediler ve gittiler.

Polis biz arayacağız sizi ifade ve şikayetçi olmanız için dedi. Henüz arayan soran olmadı. Eşimin kardeşi avukat süreci takip ediyoruz hep birlikte şaşkınlıkla. Birilerinin tanıdığı anladığım kadarıyla.

Beltur kameraların görüntülerini vermek istemedi. Savcılıkla alınır size değil ilgili yerlere veririz ona da kayıt süremiz yetmez dediler.

5 yıl 10 aylık bir çocuğa parkta oynarken motorsiklet çarpıyor ve polis motor sahibini, ehliyetsiz çocuğu nasıl çocuk hastaneden çıkmadan, rapor hazır olmadan salıyor?

İnanın üzüntümüz ayrı bir seviyede, öfkemiz farklı bir seviyede. Adalete ve polise güvenimiz yok oldu.
 

ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki çocuk 6 yaşındaki çocuk beltur kaza çarptı motosiklet kazası