18 Yaşındaki Zehra Bayır'ın Katledilmesinde Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

TAKİP ET

18 yaşındaki Zehra Bayır, aşiret mensupları tarafından vahşice katledilmişti.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Selimiye mahallesinde bulunan Özkul Gazino adlı eğlence mekânının yapay göletinde 18 yaşındaki Zehra Bayır başına darbe almış halde ölü bulundu.

Zehra'nın yakınları Ağrılı aşireti mensubu zanlıların cinayeti örtbas etmeye çalıştıklarını ve cinayet aletinin, “balta ya da satır” olduğunu iddia etti.

Adli Tıp raporunda da Zehra Bayır'ın ölüm nedeninin başına sert cisimle vurulmasından kaynaklandığı belirtildi.

Zehra Bayır Cinayeti: 'Kızımı Öldürmeden Önce İşkence Yapmışlar'

Aşiret Mensuplarının Katlettiği Zehra Bayır'ın Adli Tıp Raporu Açıklandı

Zehra Bayır'ın Katledildiği Yerin Karanlık Geçmişi

Üç kişinin tutuklandığı olayla ilgili iddianamede, sanık işletmecilerden İlimder İlter'in (24) telefonunun galerisinde, Bayır'ın sudan çıkarılmadan önce havuzda yatar vaziyette 5 saniyelik video kaydı ile iki fotoğrafının olduğu belirtildi.

İddiaya göre; işletme sahipleri, Bayır'a toplu para vereceklerini belirterek, hiç ödeme yapmadı. Bayır ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı. Bu sırada sert cisim ile başına vurulan Bayır, mekanın bahçesindeki havuza atıldı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Bayır'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Telefonuna "Komşu Barış Abi" Diye Kaydetmiş

Olay sonrası işletmenin ortakları İlimder İlter, Ömer İlter (45), garson Ünal Karakülah, Hatice K. (20), Taner K. (28) ve Milas Adliyesi'nde görevli katip Ahmet G. (42) gözaltına alındı. İlter kardeşler ile Karakülah tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmanın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Yamalı, olaya ilişkin 65 sayfalık iddianame hazırladı.

İddianamede, İlimder İlter'in Zehra Bayır'ı cep telefonuna "Komşu Barış abi" olarak kaydettiği daha sonra İlter'in, Zehra ile yaptığı tüm yazışmaları telefonundan sildiği belirtildi.

Fotoğraf ve Videosunu Çekmiş

İlter'in telefonunun galerisinde Bayır'nın sudan çıkartılmadan önce havuzda yatar vaziyette 5 saniyelik video kaydı ile iki fotoğrafının olduğuna yer verildi.

DHA'nın haberinde göre İlimder İlter'in videoyu tek başına olduğu bir zamanda çektiğinin vurgulandığı iddianamede; saat 19.23'te mekan önünde araçların beklediği yerin fotoğrafını çektiği, mekan işletmecilerine ait altı farklı aracın olay yerine geldiğinin anlaşıldığı, kolluk görevlilerine ait bir aracın olmadığı da belirtildi.

İddianamede; olayın önce mekan çalışanlarına haber verildiği, kolluk görevlilerine durumun daha sonra bildirildiğine dikkat çekildi. İddianamede; İlimder İlter'in Zehra'nın suda yüzüstü yatar vaziyetteyken çektiği fotoğrafları saat 20.15'te ağabeyi Ömer İlter'in telefonuna WhatsApp üzerinden gönderdiği de anlatıldı.

İddianamede; İlter kardeşler hakkında "kasten öldürme" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından müebbet hapis cezası istendi. "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan Ünal Karakülah'a da 10 yıla kadar hapis; Ahmet G.'ye 15 yıla kadar hapis, Hatice K. ve Taner K.'ya ise 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

zehra bayır zehra bayır cinayeti zehra bayır cinayeti detayları