18 Yaşından Küçük Çocuklar OnlyFans'te Cinsel İçerikli Videolar Satıyor

TAKİP ET

BBC, 18 yaşından küçük çocukların para kazanma amacıyla OnlyFans'te çıplak videolarını sattığını belirtti.

Merkezi Londra'da bulunan ve içerik yükleyen kişilerin 'hayranları' aracılığıyla para kazanmasını sağlayan OnlyFans, 18 yaşından büyük kişilerin kendi rızaları ile cinsel içerikli videolar çekmesine imkan sağlıyor. Ancak yaş kısıtlaması konusunda güven vermeyen OnlyFans'ın, 18 yaşından küçük kullanıcılar tarafından da kullanıldığı ortaya çıktı.

OnlyFans kullanıcıları hakkında araştırma yapan BBC, 18 yaşından küçük kişilerin daha büyük kişilerin kimlikleriyle siteye giriş yapabildiğini ve 13-14 yaşında çocukların bile videolarını satabildiğini yazdı.

OnlyFans hakkında araştırma yapan BBC, büyükannesinin kimliğiyle hesap oluşturan 14 yaşındaki bir kıza rastlandığını ve bu şekilde OnlyFans'ı kullanan binlerce çocuk olduğunu belirtti.

Özellikle koronavirüs salgını döneminde kullanıcı sayısı artan OnlyFans, bireylerin eve kapanmasıyla birlikte rekora koştu. Dışarı çıkamayan ve sosyalleşemeyen vatandaşların internete ve video kayıtlarına yöneldiği kısıtlama dönemlerinde, 18 yaşından küçük çocukların da OnlyFans'a kaydolduğu anlaşıldı.

Cinsel içerikli videolar yükleyen 17 yaşında bir kızın, o görüntüler sebebiyle tehdit edildiğini, bazı çocukların tehditler sebebiyle akıl sağlığını yitirdiğini ve çocuk istismarının gittikçe çoğaldığını belirten BBC, para kazanan kişilerin sosyal medyada reklam yapması sebebiyle OnlyFans kullanıcılarının arttığını, kullanıcılar arttıkça suç işleme oranlarının da çoğaldığını yazdı.

İnsanlar Buna Neden Bu Kadar Para Veriyor?

İngiltere'de emniyet müdürü olan Simon Bailey, "OnlyFans'in çocuklar tarafından kullanıldığı her geçen gün netleşiyor. Şirket para kazanmak isteyen çocukların veya çocukları sömürmek isteyenlerin önüne geçmek için yeterince çaba göstermiyor" diyerek OnlyFans'ın para kazanmak uğruna çocuklara imkan tanıdığını söyledi.

17 yaşındaki Leah isimli bir kızın OnlyFans'a üye olduğunu ve bir gün bu durumdan annesini bahsettiğini belirten BBC, Leah'ın annesinin kızının cinsel içerikli videolarını 5 bin sterline (60 bin TL) sattığını öğrenince "Her ebeveynin yaşayacağı gibi ben de şok oldum. İnsanların buna neden bu kadar para ödediğini anlamıyorum" dediğini yazdı. 

Kızının büyürken büyük sorunlar yaşadığını ve eğitiminin önemli bir kısmını aksattığını söyleyen anne Caitlyn, bir keresinde okuldaki öğrencilerin Leah'nin çıplak fotoğraflarını rızası dışında birbirlerine gönderdiğini, kızının OnlyFans sitesini kullanmasını onaylamadığını fakat bu kadar büyük miktarlarda para kazanmanın mümkün olduğunu görünce insanların neden bunu tercih ettiğini anladığını söyledi.

Kazandığı paralarla sevgilisine hediyeler alan Leah'ın yüksek miktarlardaki paralardan vazgeçmemek için OnlyFans'te içerik üretmeye devam ettiği de öğrenildi.

 

bbc onlyfans 18 yaşından küçük çocuklar video cinsel içerikli para