18 Yaşından Küçükleri Eşcinselliğe Teşvik Etmeyi Yasaklayan Düzenleme Onaylandı

TAKİP ET

Macaristan'da 18 yaşından küçük kişileri eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik etmeyi yasaklayan yasal düzenlemeye onay verildi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader,18 yaşından küçük vatandaşları eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik etmeyi yasaklayan yasal düzenlemeye onay verdiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, düzenlemenin 18 yaşından küçüklerin korunmasına yönelik olduğu bilgisi verildi.

Yasaya göre, okullarda 18 yaş altındaki kişilere eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik eden herhangi bir içeriğin gösterimi ve bu tür içeriklere sahip film ve AB programların izlenmesinin önerilmesi yasaklandı.

Düzenlemenin ülkede yaşayan vatandaşlar tarafından eleştirilmesine cevap veren Ader, 18 yaşından büyük kişilerin anasayal haklarında herhangi bir kısıtlama olmadığını belirtti. Ader, söz konusu yasanın maddelerinin, anayasada yer alan özel ve aile hayatına saygı duyulması maddesini ihlal etmediğini de ekledi. 

Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanının, "Yeni yasa 18 yaşından büyüklerin anayasal haklarını kısıtlamamasının yanı sıra 18 yaşından küçüklerin anayasal korunması yükümlülüğünü yerine getiriyor ve bu yüzden yasanın yayınlanması talimatını verdim" ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Düzenlemeyi Kınadı

Macaristan'da yapılan düzenleme; Avrupa Briliği Komisyonu Başkanı ve 13 AB üyesi ülke tarafından kınandı. Düzenlemeyi kınayan ülkeler arasında; Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsveç ve Letonya bulunuyor. 

 

 

 

macaristan eşcinsel 18 yaş küçük teşvik düzenleme yasa cinsiyet değişikliği onaylandı