18 Yıl Önce Bugün Türk Askerlerinin Başına Çuval Geçirildi: Müzik Notası mı Veriyorsun

TAKİP ET

4 Temmuz 2003 tarihinde Irak'ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye'deki Türk karargahı ABD askerleri tarafından basılarak Türk ordusu tarihinin en büyük aşağılamalarından birine maruz bırakıldı.

4 Temmuz 2003 günü, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bulunan Türk karargahına ani bir baskın yapan Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı işgal kuvveti askerleri ve peşmergeler, karargahta bulunan 11 Türk askerini derdest ederek başlarına çuval geçirdi.

4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü yapılan baskın sonrasında ABD'nin diplomatik makamlarına ulaşılamadı ve kısa bir sürede çözülebilecek olan bir olay 60 saat süren ve küçük düşürücü bir saldırı halini aldı. 

Çuval Hadisesi sonrasında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hükümete "O askerler elbet salınacaktır, alınıp öldürülecek değildir. Ya da Guantanamo'daki terörist üssüne taşınıp orada sorgulacak değildir. Bırakılınca konu bitmemiştir. Niçin alınabilmiştir? Sayın Başbakanın diplomatik notanın ne anlama geldiğini bilmediğine tanık oluyoruz. Sayın Başbakan notayı ültimatomla karıştırıyor. Böyle bir zamanda nota gerekmiyorsa ne zaman gerekir?" sözleriyle ABD'ye nota verme çağrısı yapmış, dönemin Başbakanı olan Tayyip Erdoğan ise CHP liderine "Ne notası veriyorsun, onu söyledim, müzik notası mı bu? Biz bakkal dükkanı idare etmiyoruz, devlet idare ediyoruz" cevabını vermişti.

18 Yıl Önce Bugün Türk Askerlerinin Başına Çuval Geçirildi Müzik Notası Veriyorsun