19 Günlük Bebeğini Öldürdüğü İddia Ediliyor: Tutuklama Kararı

TAKİP ET

19 günlük bebeğini öldürdüğü iddia edilen kadın hakkında tutuklama kararı verildi.

19 günlük Yağmur adlı bebek, İstanbul Bahçelievler'de tedavi altına alındığı hastanede son nefesini verdi. Vücudunda kırıklar ve sigara izleri bulunan Yağmur bebeğin 20 yaşındaki annesi Merve Özyurt hakkında "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan tutuklama kararı verildi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne anne ve babası tarafından 20 Ekim 2021'de getirilen Yağmur bebeğin muayenesinde vücudunda kırıklar ve sigara izleri belirlendi. 84 gün sonra, 12 Ocak'ta hastanede yaşamını yitiren bebeğin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı. 

Kırıklar ve Yara İzleri

Yağmur bebeğin durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda sağ kolunda, boynunun sağ tarafında, köprücük kemiğinde, burun üzerinde yara izleri bulunduğu, köprücük kemiği ve sağ ön kolunda ise kırıklar olduğu belirtildi.

Baba Tekin Özyurt (39) ve anne Merve Özyurt (20) hakkında soruşturmada gözaltı kararı verilirken Merve Özyurt'un ifadesinde "Ben küçükken bilhassa babamdan fiziksel şiddet gördüm. 6 yaşında başlayan fiziksel şiddet evlendiğim 18 yaşıma kadar neredeyse her gün devam etti. Hatırladığım kadarıyla 15-16 yaşlarında da şiddet sebebi ile babamdan şikâyetçi olmuştum. Ancak babam hakkında herhangi bir dava açılmadı" dedi.

"Maktul Benim İlk Çocuğumdur"

"Maktul benim ilk çocuğumdur. Aile şiddeti sebebiyle 2 yıldır psikolojik tedavi görmekteyim. Doktorum bana hamilelik süreci sonrasında ilaçlarımı eksiksiz kullanmamı söyledi. Ben doğum yaptıktan sonra doktoruma gittim ve ilaçlarımı düzenli olarak kullanmaya devam ettim. Maktule kasten şiddet göstermem söz konusu değil" diyen Merve Özyurt, "Ancak bir gün uyandığımda yatağında yatan bebeğimin uyku sırasında yanlışlıkla üzerine çıktığımı fark ettim. Daha sonra bebeğimi emzirmeye başladım. Bebek emmek istemeyince komşuma danıştım. Kendisi bana çocuğu doktora götürmemi söyledi. Ben de eşimle doktora gittim. Doktora çocuğun üzerine çıktığımı bu sebeple zarar görmüş olabileceğini söylemedim. Ben ve eşim sigara kullanmıyoruz" diye konuştu.

Merve Özyurt'un ailesinden şiddet gördüğü için psikolojik tedavi aldığını söyleyen Tekin Özyurt, sigara kullanmadıklarını söyledi. Merve Özyurt tutuklanırken Tekin Özyurt adli kontrolle salıverildi.

19 günlük bebeğini öldürdüğü iddia ediliyor merve özyurt tekin özyurt