19. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Bakü'de Toplanıyor

TAKİP ET

19. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 27-29 Eylül tarihleri arasında Bakü'de toplanıyor.

Türk Dünyası'ndan devlet büyüklerini ve nitelikli bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve sosyal bilimler alanında fikir paylaşımını sağlamayı amaçlayan Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi 27 Eylül 2021-29 Eylül 2021 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toplanacak.

19.'su düzenlenecek olan Kongre'nin amaçları arasında Türk Dünyası'nın sorunlarına çözümler bulmak ve Türk Dünyası'nın yarınına yönelik projeksiyonlar üretmek de yer alıyor.

Azerbaycan saatiyle 12.00'da açılış oturumu yapılacak olan Kongre, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilirken, diğer oturumlarının Çin Virüsü pandemisi sebebiyle çevrim içi olarak yapılacağı bildirildi.

İşgalden Kurtarılan Karabağ Toprakları Ziyaret Edilecek

19. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılacak olan bilim heyetinin 28 Eylül 2021'de II. Karabağ Savaşı ile Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtardığı Karabağ topraklarını ziyaret edecek.

Kongre'ye Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, TÜRKSAM Onursal Başkanı ve TUDİFAK eski Dekanı Dr. Sinan Oğan, Kongre Koordinatörü olarak Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. A. Vecdi Can, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, TUDİFAK eski Dekanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Kazakistan Miras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolat Mırzaliyev, Gazi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden Türk Dünyası İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, Kırgızistan Türk-Kırgız Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Kuzey Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan gibi isimlerin katılacağı bildirildi.

19. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Bakü'de Toplanıyor