19'unda Komaya Girdi, 19 Yıl Sonra Uyandı, 19 Yıl Sonra Hayata Gözlerini Yumdu

TAKİP ET

Terry Wayne Wallis, 19 yıl süren komadan uyandıktan 19 yıl sonra hayata gözlerini yumdu.

Independent Türkçe'den Uğurcan Yıldız'ın haberine göre 19 yaşında komaya giren ABD'nin Arkansas eyaletinden Terry Wayne Wallis, 19 yıl sonra komadan uyandı ve bundan 19 yıl sonra hayatını kaybetti. 29 Mart'ta hayatını kaybeden Wallis, 57 yaşındaydı.

1984 yılında çocuk sahibi olan Wallis, bundan birkaç ay sonra geçirdiği trafik kazasında komaya girdi.

Bundan 19 yıl sonra, Haziran 2003'te gözlerini tekrar açan Wallis, felç kalmıştı. Doktorlar kollarını ve bacaklarını kullanamayan Wallis'in durumundan ümitli değildi. Ailesinin iyi bir bakım uyguladığı Wallis komadan çıkmayı başardığı gibi yavaş yavaş yeniden hayata döndü. 

Wallis'in tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezi çalışan Alesha Badgley, "Önce 'Anne' dedi. Daha sonra 'Pepsi ve 'Süt'ü söyleyebildi. Artık istediği her şeyi söyleyebiliyor" demişti.

Wallis'in ölüm ilanında "Wallis, herhangi bir yemeği herhangi bir zamanda yemekten zevk alırdı. Kola içmeye bayılırdı. Özellikle kardeşi Perry çalıyorsa canlı müzik dinlemeyi severdi. Wallis muziplik yapmaktan ve kız kardeşini kızdırmaktan hoşlanırdı. Ailesi, Wallis'in harika mizah anlayışını çok özleyecek" ifadelerine yer verildi.

terry wayne wallis koma uyandı hayatını kaybetti 19