19 Yaşındaki Öğrencinin Ölümüne Yol Açan İhmalin Sorumlularına Ödül Gibi Ceza

TAKİP ET

19 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Ali Sinan Cirit'in ölümüne yol açan ihmalin sorumlularına ödül gibi bir ceza verildi.

30 Eylül 2021 gecesi saat 22.17 sıralarında Isparta'da meydana gelen olayda, Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit, otobüsle üniversite yerleşkesine gelmiş, öğrenci yurduna doğru yürüyordu.

Uyarıcı levha, ikaz ve benzeri hiçbir işaret ya da yaya geçişi önleyecek hiçbir önlem alınmayan alanda yürüyen Cirit, 7 metrelik kanala düşerek 19 yaşında hayatını kaybetti.

Cirit'in ölümünün ardından Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde inşaat firması sahibi, inşaat firması vekili ve iş güvenliği uzmanı hakkında taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kanuna Rağmen Hiçbir Önlem Alınmadı

İş güvenliği kanununa göre kanalın etrafının 2 buçuk metre yüksekliğinde ve hiçbir hayvan ya da insanın geçemeyeceği şekilde kapatılması gerekiyordu. Fakat ne bu önlem alındı ne de Ali Sinan Cirit'in oraya girmesini engelleyecek bir uyarı levhası yerleştirildi. Cirit, adeta inşaat firmasının kurduğu tuzağa düşerek 19 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ödül Gibi Ceza

28 Haziran'da görülen davada inşaat firması vekili Kerim E.'ye 3 yıl, inşaat firmasının patronu Burhan B.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kerim E.'ye verilen ceza 2 yıl 6 aya, Burhan B.'ye verilen ceza 2 yıl 1 aya indirildi. Kerim E.'nin cezası 18 bin 200 lira, Burhan B.'ye verilen ceza ise 15 bin 200 lira adli para cezasına çevrildi. İş güvenliği uzmanı Alev T. ise beraat etti.

Ali Sinan Cirit'in ailesinin avukatı Halil Özer sanıkların "olası kast suçu"ndan yargılanması gerektiğini söyledi.
 

19 yaşındaki öğrencinin ölümüne yol açan ihmalin sorumlularına ödül gibi ceza diş hekimliği 7 metrelik kanala düştü ısparta süleyman demirel ali sinan cirit üniversitesi