1984'te Hollanda'ya Kaçan PKK'lı Teröristin Kızı Hollanda Başbakanı Olma Yolunda

TAKİP ET

Hollanda'da koalisyon hükûmetinin düşmesi ve Başbakan Mark Rutte'nin istifa ederek siyaseti bırakmasıyla mensubu olduğu "Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk Partisi" yerine oy birliği ile Dilan Yeşilgöz'ü önerdi.

Hollanda'da koalisyon hükûmetinin düşmesi ve Başbakan Mark Rutte'nin istifa ederek siyaseti bırakmasıyla mensubu olduğu "Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk Partisi" (VVD) yerine oy birliği ile Dilan Yeşilgöz'ü önerdi.

Geçtiğimiz yıldan beri Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı olarak görev yapan Dilan Yeşilgöz, 1984'te Hollanda'ya kaçan Kürtçü terör örgütü PKK'lı terörist Yücel Yeşilgöz'ün çocuklarından biridir.

Yeşilgöz'ün, düşen hükûmetin en büyük partisi VVD’nin lideri seçilmesi hâlinde Hollanda’nın ilk kadın ve göçmen kökenli başbakanı olmasının yolu açılacak.

1977 doğumlu Yeşilgöz'ün 12 Eylül 1980 askerî darbesi sonrasında Hollanda'ya kaçan babası Yücel Yeşilgöz, 1998'de NRC'ye verdiği bir röportajda Kürtçü Terör Örgütü'nün elebaşı Abdullah Öcalan hakkında "kendisinin Öcalan kadar çalışkan olmadığını", "Öcalan'ın devrim ve (sözde) Kürdistan için çok çalıştığını" söylemişti.

Yücel Yeşilgöz Dilan Yeşilgöz Hollanda PKK Hollanda Adalet Bakanı Hollanda Başbakanı