2 Ayda 130'dan Fazla Kedinin Ölümüne Neden Olan Mama Geri Çağrıldı

TAKİP ET

İngiltere'de, kedilerde yüzde 70 oranında ölüm riski bulunan pansitopeni hastalığına sebep olan mama geri çağrıldı. Mama Türkiye'den de satın alınabiliyor.

İngiltere'de kedi ölümleriyle ilişkili olduğu düşünülen onlarca çeşit kedi maması geri çağrıldı. Gıda Standartları Ajansı'ndan (FSA) yapılan açıklamada Nisan ayından bu yana 130'dan fazla kedinin pansitopeni sebebiyle hayatını kaybettiği belirtilirken, kedi sahipleri Fold Hill Foods markasının kedi mamalarını satın almamaları konusunda uyarıldı.

Pansitopeni hastalığı kedilerde kırmızı kan hücrelerinin üretimine ket vurarak hayvanlarda diş eti kanaması, ateş, iştahsızlık ve morarma olarak ortaya çıkıyor ve kısa sürede ölüme neden oluyor.

Kraliyet Veteriner Koleji'nden (RVC) yapılan açıklamada "Yayımlanan verilere göre birçok kedi bir veteriner hekimlerce muayene edilmeden önce yaklaşık iki gün boyunca bazı spesifik olmayan belirtiler gösteriyor. Yaygın semptomlar uyuşukluk ve iştah kaybı ancak bazen ani kanama veya morarma şeklinde de belirtiler görülüyor. Kedi sahiplerinin, veteriner hekimleriyle irtibata geçmelerini tavsiye ediyoruz" denildi. Açıklamada ayrıca 278 kedide pansitopeniye rastlandığı bildirildi.

2 Ayda 130'dan Fazla Kedinin Ölümüne Neden Olan Mama Geri Çağrıldı