2 Bin İmza Sonunda Toplanabildi: Ankara'da 2. Baro Kuruluyor

TAKİP ET

Ankara'da 2 no'lu baronun kurulması için yeterli imzanın sonunda toplandığı bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) büyük protestolara rağmen yasalaştırılan "çoklu baro düzenlemesi"nin ardından İstanbul'da ikinci baro kurulmuştu.

Düzenleme ile birlikte avukat sayısının 5 bini geçtiği şehirlerde 2 bin avukatın bir araya gelerek baro kurmasının önü açılmıştı.

İstanbul'da kurulan 2 no'lu baronun ardından Ankara'da da 2 bin imzanın toplandığı ve 2 no'lu baronun kurulacağı bildirildi.

Toplanan 2 bin imzanın tasnifinin yapılmasının ardından kuruluş dilekçesinin Türkiye Barolar Birliği'ne sunulacağı belirtildi.

Söz konusu baronun dört kişilik kurucular kurulunda Eyüphan Korkmaz, Aydın Akpınar, Mehmet Hakan Yılmaz ve Yakup Erikel gibi isimlerin yer aldığı biliniyor.

Kurucusu Sosyal Medya Teröristlerinin Milli Bütünlüğü Tehdit Ettiğini İddia Ediyor

Baronun kurucularından Eyüphan Korkmaz'ın Twitter hesabında sabitlenmiş olan tivitinde Erdoğan'ın söylediği "Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir" sözü, "Sosyal medya örgütleri, sosyal medya teröristleri milli bütünlüğü tehdit ediyor" ifadeleriyle yer alıyor.

Mehmet Hakan Yılmaz ise yaptığı paylaşımda "Turk Islam Karakoc'tan 10, Serkan Kılıçkaya'dan 8, Mehmet Hakan Yılmaz'dan 17 imzanın teslimi ile 2013 sayisina ulaştık.Resmen muracaat edecek seviyeye an itibariyle geldik.Baromuz meslegimize ve meslektaslarimiza hayirli olsun" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın paylaşımında ismi geçen Türk İslam Karakoç, AKP MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Olaya ilişkin bir paylaşımda bulunan AKP'li Twitter fenomeni Melih Gökçek de "ANKARA 2 NO’LU BARO BAŞKANLIĞI HAFTA BAŞINDA RESMÎ KURULUŞ BAŞVURUSUNU YAPIYOR… ANKARA’MIZA HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞAALLAH…" dedi.

Muhammed Âkif

2 Bin İmza Sonunda Toplanabildi Ankara'da 2. Baro Kuruluyor