2 Günde 17 İlde 58 Orman Yangını Çıkarıldı: Tek Bir Noktada Başlayan Yangın Neredeyse Yok

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 gün içerisinde 17 ilimizde 58 orman yangını çıktığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte yangın çıkan bölgelerimizden biri olan Antalya Manavgat'ta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 17 ilde 58 noktada orman yangını çıktığını, bunlar içerisinde 7 ilde 20 noktada sürmekte olan orman yangınlarına müdahalelerin devam ettiğini kaydetti.

"Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre, 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var" diyen Bakdemirli yangınlara 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelin müdahale ettiğini belirtti.

Pakdemirli "76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi ve bu çerçevede 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespiti yapıldı" derken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm birimlerimiz bu yangınların neden çıktığıyla ilgili gerekli soruşturmayı yapıyor" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Cennet vatanımızda çıkan yangınların kaynağı ve sebebi başsavcılıklar tarafından her yönüyle araştırılmaktadır. Bütün ihtimaller titizlikle inceleniyor, ilgili tüm kurumlarca gerekli adımlar hassasiyetle atılıyor" ifadelerine yer verdi.

Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı

Manavgat ile başlayan ve Akseki (Antalya), Kayseri, Kozan (Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince (Kocaeli)Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) ve Köyceğiz'de çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 

Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

2 Günde 17 İlde 58 Orman Yangını Çıkarıldı Tek Bir Noktada Başlayan Yangın Neredeyse Yok