2 Temmuz'dan Sonrası İçin 'Gönüllü Okul Programı' Planlanıyor

TAKİP ET

Okulların 2 Temmuz'da kapanacağının açıklanmasından sonra 'gönüllü okul' uygulamasıyla uzaktan eğitim sürecinde oluşan eksiklerin giderilmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, okulların kapanış tarihinin 2 Temmuz’a kaydırıldığını açıklamasının ardından bakanlığın, 2 Temmuz-31 Ağustos dönemi için yeni bir program üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Söz konusu uygulamaya göre, tüm sınıf düzeylerinde eksikliklere bakılarak, bazı öğrenciler 'gönüllü okul' uygulaması kapsamına alınacak. Özellikle bir üst sınıfa geçerken bazı derslerden öğrenilmesi gereken konu ve kazanımları yeterince alamadığı düşünülen öğrenciler, bu programa dahil edilecek. Belirlenen öğrenciler tüm derslerden ya da belli derslerden ötürü okula çağrılacak.

Uygulamada gönüllülük esası baz alınacağı fakat eğitimcilerin bu derslere katılımın yüksek olacağını düşündüğü belirtildi.

Bu kapsamda öğretmenlere de isteğe bağlı çalışma planı oluşturulacak. Gönüllü çalışmak isteyen öğretmenlere ek ödeme yapılacak.

Programın yeni öğretim yılının başlayacağı 31 Ağustos’a kadar devam etmesi planlanıyor.

okul pandemi gönüllü program başlayacak 2 temmuz kapanacak uygulama program planlanıyor meb ziya selçuk proje gönüllülük