2 Ukrayna Helikopteri Alçak Uçuş Yaparak Rus Topraklarına Sızdı

TAKİP ET

Savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ilk kez Rusya topraklarına bir saldırı gerçekleştirdi.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal girişimini başlatmasından bu yana 37 gün geçerken Ukrayna, ilk defa Rusya topraklarına bir saldırı gerçekleştirdi.

Rusya'nın Belgorod şehrinin valisi Viyaçeslav Gladkov, Ukrayna helikopterlerinin şehirde bulunan petrol deposunu vurduğunu duyurdu. Sözcü'nün aktardığına göre Telegram kanalı üzerinden açıklama yapan Gladkov, Rusya topraklarına giren 2 Ukrayna helikopterinin Belgorod'daki petrol deposunu vurduğunu ve saldırıda çıkan yanında 2 çalışanın yaralandığını bildirdi.

"Alçak uçuş yaparak Rusya sahasına giren Ukrayna ordusuna ait 2 helikopter tarafından yakıt deposuna saldırı gerçekleştirildi" diyen Gladkov, "Can kaybı yaşanmadı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı en kısa sürede yangını söndürmeye çalışıyor. Vatandaşları tehdit eden bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Saldırıya ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada barış görüşmelerinin zarar gördüğünü ve bu şartlarda görüşmelerin sürmesinin zor olduğu ifade edildi. Vurulan yakıt deposunun ait olduğu Rosneft'ten yapılan açıklamada çalışanların bölgeden tahliye edildiği belirtildi.

2 ukrayna helikopteri alçak uçuş yaparak rus rusya topraklarına sızdı