2 Yaşındaki Çocuğun İstismar Edildiği Ortaya Çıkmıştı: Aile AKP İlçe Başkanını Neden Aradı?

TAKİP ET

Beylikdüzü'nde 2 yaşındaki çocuğun 'balkondan düştü' diye hastaneye getirildikten sonra vücudunda istismar bulgularına rastlanması Türkiye'nin gündemine oturdu.

6 Eylül'de 'Balkondan düştü' denilerek Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne getirilen 2 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti.

Çocuğun vücudunda cinsel istismar bulgularına rastlanmasından dolayı cenaze otopsiye gönderildi.

Balkondan Düştü Diye Hastaneye Getirilen 2 Yaşındaki Çocuğun İstismar Edildiği Ortaya Çıktı

Beylikdüzü'nde İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Çocuğu Muayene Eden Doktor Konuştu

2 Yaşındaki Çocuğun İstismar Edildiği Haberini Yapan Gazeteciyi Tehdit Ettiler: 12 Bin Kişilik Aşiretiz

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da yaşanan gelişmeler üzerine, bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Tedavi Süreçlerini "Hızlandırdığını" Belirtti

Cumhuriyet'in haberine göre hastane başhekimini arayarak "Çocuğu aileye teslim edin" talimatı verdiği iddia edilen AKP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın, hastane ile ilgili işi olan insanların kendisini sürekli aradığını, başhekimi tanıdığını ve arayan kişilerin tedavi süreçlerini "hızlandırdığını" belirtti.

Cumhuriyet'e konuşan Günaydın, salı akşam saatlerinde toplantıda olduğunu ve çocuğun amcası tarafından arandığını belirterek, "Ben açmayınca arkadaşımı da aramışlar, arkadaşım bana 'Arayanın yeğeni balkondan düşmüş, durumu ciddiymiş. Yardımcı olmanı istiyorlar' dedi. Ben de yardımcı olayım diye düşündüm. Ama sonra çocuğun amcası beni geri arayıp 'Yeğenim vefat etti' dedi. Ben de 'Allah rahmet eylesin' dedim" ifadelerini kullandı.

"Ben Aileye Niye Yardım Edeyim ki? Ben Trabzonluyum."

Cuma akşamı yerel basında adının çıktığını ve bu yüzden olayı daha çok merak edip cumartesi günü ailenin yanına gittiğini ifade eden Günaydın, evde çocuğun babasının, dedesinin, amcasının ve birçok akrabasının olduğunu söyledi.

Bebeğin babasıyla konuştuğunu da aktaran Günaydın, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Bebeğin babası bana 'Çocuk düştü, hastaneye kaldırdık. Duvar dibinde camlar vardı, cam kesikleri de oldu vücudunda. Hastanedeki doktor 'Şüpheler var, adli tıpa sevk edeceğim' diyince biz de tepki verdik. Çocuğun düştüğünü söyledik. Polis çağırıldı. Olay adli tıpa intikal etti.' dedi. Adli tıpta yanlış olmaz, ben de sonucunu merak ediyorum. Ben aileye niye yardım edeyim ki, babamın oğlu değil bunlar. Ben Trabzonluyum."

2 yaşındaki çocuk istismar edildi beylikdüzü çocuk istismarı akp ilçe başkanı mustafa günaydın