20 İlde 'Sibergöz 20' Operasyonu: 64 Gözaltı

TAKİP ET

20 ilde internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonunda 64 kişi gözaltına alındı.

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonunda 64 kişinin yakalandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Erzurum, İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da eş zamanlı olarak 'Sibergöz-20' operasyonları düzenlendi. 

64 şüphelinin araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları 'Oltalama (Phishing)' siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kaparo ücreti adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyale el konuldu. 

 

sibergöz internet internet dolandırıcılığı