20 Kişiye Mezar Olan Ölçer Apartmanı'nın Müteahhidi: Hepsini Onay Alarak Yaptım

TAKİP ET

Kastamonu'da yaşanan selde yıkılarak 20 kişinin ölümüne sebep olan Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde yıkılan ilk yapı olan Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan'ın ifadelerine ulaşıldı. 

Ölçer Apartmanı'nın çay malzemesi üzerine inşa edildiğini ve bunun Bozkurt'ta onaylanan bir durum olduğunu ifade eden Özkan'ın ifadesinde, ''Hepsini onay alarak yaptım. Kimse 'Buraya yapı yapmanız uygun değil' demedi" şeklinde konuştuğu öğrenildi. 

Kendi oturduğu Rüya Apartmanı'na beş, Ölçer Apartmanı'na iki metre derinlikte temel kazdığını belirten Özkan, ''Rüya Apartmanı hasar görmemişken, apartmana yakın olan Ölçer, neden yıkılmıştır?" sorusuna ise, ''Devlet Su İşleri 6-7 yıl önce derenin kenarında tahkimat çalışması yaptı. Yaya köprüsünün alt kısmında 7-8 metre genişliğinde, çaya inip çıkmak için açıklık bırakıldı. Sel suları bu boşluktan girerek istinat duvarını yıktı, yönünü Ölçer'e çevirdi. Sel binanın temelinin altını oydu. Rüya'nın arka kısmı kayalık, ön kısmının bir miktarı çay malzemesidir. Binanın temeli radya (düz taban yüzey) olduğundan az bir kısmı oyulduğunda tamamı göçer'' ifadeleriyle yanıt verdi. 

''Kimse 'Buraya Yapı Yapmanız Uygun Değil' Demedi''

Rüya'da iki, Ölçer'de tek bodrum katı olduğunu kaydeden Özkan, ''Zemin etütçü bir kat daha inilmesi gerektiğini söyledi. Ölçer için herhangi bir tavsiyede bulunulmadı. Rüya'nın yeri belediyeye aitti. İnşa ederken zemin etütçüsü buranın daha derin olması tavsiyesinde bulundu. Bunun sebebi zeminin yarısının kayalık, yarısının çay malzemesi olmasındandır. Beş metre derine indim. İller Bankası'nca imara açılan Ölçer'in bulunduğu arazide onlar tarafından zemin etüdü gerçekleştirilmişti. İki metre derine inildi. Ölçer'in altındaki malzeme tamamen çay malzemesidir. Yapıyı yaparken, kimse 'Buraya yapı yapmanız uygun değil' demedi" diyerek kendisini savundu.

Özkan'ın avukatı Mehmet Tuna da dere yatağını imara açan İller Bankası ve Bozkurt Belediyesi'ni suçladı.

 

kastamonu bozkurt ölçer apartmanı neden yıkıldı ifade