20 Yaşındaki Mevsimlik Tarım İşçisi Türkiye Şampiyonu Oldu

TAKİP ET

20 yaşındaki mevsimlik tarım işçisi Diyarbakırlı Gülistan Güner bilek güreşinde her iki kolda Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Mevsimlik tarım işçisi olan ailesiyle birlikte Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ahmetli Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Gülistan Güner, bir yıldır bilek güreşi sporu yapıyordu.

Asıl branşı hentbolken arkadaş tavsiyesiyle bilek güreşine başlayan Gülistan Güner, maddi imkansızlıklar nedeniyle tarlada, evinin bahçesinde taşlarla, kazma ve kürekle, ağaç dallarına asılarak kendini geliştirdi.

Tokat'ta Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2021 Bilek Güreşi Türkiye Şampiyası ve Milli Takım Seçmeleri'ne 70 kilodan katıldı.

Karşı karşıya geldiği rakiplerini yenerek her iki kolda da birinci olan Güner, kazandığı Türkiye Şampiyonu unvanıyla yurdumuzu Avrupa'da temsil etmeye hak kazandı.

Ülkemin Kadınının Gücünü Avrupa'da Göstereceğim

Kendini geliştirmek ve şampiyonaya hazırlanmak için zor şartlar karşısında çalışmayı bırakmadığını belirten Gülistan Güner, "Elimde herhangi bir aparat olmadan, taşlarla olsun, kazma küreklerle çalışarak hazırlandım. Salona sadece 2 ay gidebildim" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonu olmak için çalışacağını belirten Güner, "Ülkemi daha iyi bir şekilde orada güzel göstermek için elimden geleni yapacağım. Ondan sonra dünya şampiyonası var. Onda da ülkemizi daha güzel bir şekilde, daha iyi şekilde iyi bir yere getirmek için elimden geleni yapacağım. Ülkemin kadının gücünü orada göstereceğim" ifadelerini kullandı.

20 Yaşındaki Mevsimlik Tarım İşçisi Türkiye Şampiyonu Oldu