200 Liralık Yevmiye Yüzünden 16 Yaşındaki Genci Öldüresiye Dövdüler

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da 200 liralık yevmiye yüzünden patronları ile tartışan 16 yaşındaki genç, 5 saat boyunca işkenceye maruz kaldı.

Afyonkarahisar'da 16 yaşındaki Şükrü Can K. isimli bir genç, balıkçı dükkânında 200 TL’lik yevmiye meselesi yüzünden patronları ile tartıştı. İddiaya göre, 16 yaşındaki genç, zorla kapatıldığı dükkanda 5 saat boyunca işkence gördü. Sopa ve demir çubuklarla feci şekilde darp edilen gencin vücudundaki büyük hasarlar oluştu.

Şükrü Can K., yevmiye usulü çalıştığı balıkçı dükkanın sahipleri Akif A.. ve Ali S. ile telefonda konuştu ve 200 TL’lik alacağını almak için dükkana gitti.  Ancak burada taraflar arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıkınca iş yeri sahipleri Şükrü Can K.’yı iş yerine zorla kapatarak sopa ve demir çubuklarla dövmeye başladılar. 

Şahıslar, gencin sadece iç çamaşırları kalacak şekilde kıyafetlerini soyarak şiddete devam ettiler. Genci yaklaşık 5 saat boyunca döven şahıslar Şükrü Can K.’ya dehşeti yaşattı. Genç, 5 saatin sonunda ise şahıslara elini yüzünü yıkama bahanesiyle tuvalete gitmek için izin alınca bir fırsatını bularak dükkandan kaçtı. Yoldan geçenlerden yardım isteyen genç, bir sitenin güvenlik görevlisinin yanına sığındı. Şükrü Can K., ardından güvenlik görevlisinin haber vermesi ile olay yerine çağrılan 112 Acil servis ambulansı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gencin hastanede yapılan tetkiklerinde kafasında kırıklar, kolunda çatlak ve sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu tespit edildi. Genç, bir gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Şükrü Can K.'nin şikâyeti üzerine harekete geçen polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 2 şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Gencin babası Özkan K., olayın şokunu halen yaşadıklarını ve çocuğunun yediği dayaktan sonra yürüyemez hale geldiğini belirterek, “Ben 20 yıl balıkçı esnaflarının yanında çalıştım. Ama ben kimseye böyle bir şey yapmadım. Hiç kimsenin çoluğunu böyle dövmedim, zarar vermedim. Ben istiyorum başka kimsenin başına böyle bir şey gelmesin. Hakları neyse cezasını çeksinler. Benim oğlum da cezası varsa çeksin. Ama böyle değil. Benim oğlum yediği dayaktan sonra insan kılığından çıkmış” şeklinde konuştu.

 

afyonkarahisar balıkçı dükkanı genç darp şiddet işkence 200 lira yevmiye patronlar tartışma alacak verecek meselesi 5 saat dükkan kapattılar dövdüler