"2002 Seçimi Öncesinde ABD Büyükelçisi AKP'yi Destekledi"

TAKİP ET

Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Besim Tibuk, 2002 seçimlerinde ABD Büyükelçisi'nin AKP'yi desteklediğini açıkladı.

Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Besim Tibuk, Kanal Serbesti'de yaptığı açıklamalarda (11. dakika 53. saniye) şu ifadeleri kullandı:

"Turizm meselesi müthiş gelişecek. Biraz finansmana akıllı davranıp biraz hukuk devletini uygulasak... Mesela Kavala konusunda Can Paker'in bir demeci var. 'Kavala'nın bir şey yaptığına inanmıyorum' diyor. Bu Açık Toplum'da. Galiba 2009'da ya da 2010'da Soros demiş ki 'Bu iktidarı desteklemeyin' demiş. Bunlar o sırada bu Tayyip Erdoğan'ın yanına kaydı, sürtüşme oradan çıktı.

Zaten ben söylemiştim. 2008-2009'a kadar Kavala AKP'yi destekliyordu. AKP'yi bütün iş adamları 2002'de desteklediler. Bir gerçek anlatayım burada. Söylememde hiçbir mahsur yok. Bir gün Suada'da tavla oynuyoruz, Bekir Okan da gelmiş Okan Holding'in şeyi, yemeğe götürdüler beni zorla. İşte politika konusu açıldı, 2 sene geçmiş seçim üzerinden. Dedi ki 'Yahu beni Amerikan Büyükelçisi doğrudan aradı. Lütfen AKP'yi destekleyelim. Sadece ben değil, tüm iş adamlarını aramış.'

Bunu söylüyorum, net, incelesinler. Yahu 2002'de Amerikan Büyükelçisi, kalburüstü tanıdığı bütün iş adamlarına telefon açıyor. Kasım seçimlerinden evvel 'AKP'yi destekleyin' diye doğrudan doğruya ABD Büyükelçisi'nin müdahalesi vardır."

2 sene geçmiş seçim üzerinden Dedi ki Yahu beni Amerikan Büyükelçisi doğrudan aradı Lütfen AKP'yi destekleyelim Sadece ben değil tüm adamlarını aramış 2002 seçimleri abd büyükelçisi 2002 Seçimi