2011'de 'Duygusal Bakmamalıyız' Diyen Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye 3 Temmuz Mektubu

TAKİP ET

10 yıl önce şike sürecine dair 'yargının belge ve bilgilerle' işini yaptığını söyleyen Erdoğan, bugün gelinen noktada kumpası 'FETÖ'nün Türk futbolunu dizayn etme girişimi' olarak nitelendirdi.

3 Temmuz 2011 tarihinde FETÖ mensubu sözde Savcı Zekeriya Öz tarafından başlatılan 'Şike Operasyonu' kapsamında zor bir süreçten geçen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mevcut yönetimi kumpasın 10. yılında Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupla seslendi.

İlk olarak Başkan Ali Koç, AKP liderine hitaben bir mektup yazmış ve "Zat-ı alinizin önderliğinde FETÖ'ye karşı olan tavizsiz duruş, artık milletimizin duruşudur. Bu ülkenin değerlerini kendine temel almış ve bu milletle var olan Fenerbahçe Spor Kulübü de bu duruşun, bu mücadelenin büyük bir parçasıdır. Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı olan adalet mücadelesinin 10. yılı olan 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü, Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu üyesi olmasından büyük bir şeref duyduğumuz zat-ı alinizin, kulübümüzün televizyonu Fenerbahçe TV'de ve tüm sosyal platformlarımızda yayınlanmak üzere bu konudaki yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı ve haklı davamıza destek olmanızı Fenerbahçe ailesi olarak arz ve temenni ediyor; katkılarınızın bizleri onurlandıracağını paylaşmak istiyoruz. Desteğiniz FETÖ'ye ve onun işbirlikçilerine karşı da milletimizin vereceği en büyük mesaj olacaktır" ifadeleriyle Erdoğan'dan dikkat çeken bir talepte bulunmuştu.

Bunun üzerine AKP lideri Erdoğan da "Fenerbahçe Adalet Mücadelesi 10. Yıl Dönümü Mesajı" başlıklı bir mektupla Fenerbahçe Başkanının talebine cevap verdi. Erdoğan, mektubunda Fenerbahçe'nin kumpasa karşı mücadelesinden övgüyle bahseden şu satırları kaleme aldı:

"FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır. Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir.

Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. FETÖ'nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır. Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe'nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır. Devletimiz de 17-25 Aralık girişimi sonrasında başlattığı, 15 Temmuz ihanetinden sonra çok daha kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadelesi ile örgüte ağır darbeler indirmiştir."

Tam 10 Yıl Önce "Yargı Belgelerle, Bilgilerle Çalışmalar Yapıyor" Demişti

3 Temmuz sürecinin başlatıldığı 2011 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, ilk gün görüşlerini almak için kendisine yöneltilen mikrofonlara cevap vermekten kaçınsa da operasyonun başlatıldığı günden sadece 3 gün sonra yani 6 Temmuz tarihinde Savcı Zekeriya Öz'e bir kez daha destek vermişti.

FETÖ ile yakın ilişki içerisinde iktidarını koruyan Erdoğan, o tarihte kumpasla alakalı şu görüşleri paylaşmıştı:

"Yargı buradan hangi belgelerle nereye ulaşacak bunu bilemem. Şunu açık samimi söylüyorum. Eğer bir yerde bir yerde bir suistimal, bir yanlış varsa bunun adil bir yaklaşımla çözülmesi lazım. Bu bizim çok sevdiğimiz, inandığımız bildiğimiz ne olursa olsun orda da takınacağımız tavırdır. Yargı, belgelerle bilgilerle çalışmalar yaptığını söylüyor.. Aldığımız bilgiler bu yönde.

Şu andaki tartışmalar dahi bize leke getiriyor. Bu soruşturmalar, uzun yıllara dönük olarak da en azından dedikoduların yapılmasına fırsat vermeyecektir. Halkımızın yargısına ya da kurumlarına inandığı bir ülke olmalıdır. Biz de bunları duygusal bir şekilde değil olması gerektiği gibi bakmalıyız. Adil kararlar verilmek suretiyle bir neticeye varılır. Takımlar kampta, ligler başlayacak. Ne olduğu ne olacağı süratle meydana çıksın."

tayyip erdoğan şike kumpası fetö 3 temmuz süreci fenerbahçe ali koç