2019 Seçimlerinde Malatya'da Saadet Partisi'nin İki Müşahidini Öldüren İsim İki Müebbet Yemesine Rağmen Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

2019 yerel seçimlerinde Saadet Partili müşahitler Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı öldüren Hacı Sülük, iki kez müebbet ceza almasına rağmen Adli Tıp'ın verdiği raporla cezaevinden çıkarıldı.

2019 yerel seçiminde Malatya Pütürge ilçesinde AKP’li adayın akrabaları Saadet Partisi'nin sandık müşahitleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’ı katletti.

Katiller ikişer kez müebbet hapis cezası aldı.

Milli Gazete'den Furkan Erten'in haberine göre olayın azmettiricisi ve katliamı gerçekleştiren katil Hacı Sülük, Adli Tıp’ın verdiği raporla cezaevinden çıktı, köyüne dönerek rahatça gezmeye başladı.

AKP'li Belediye Başkanı'nın babası olan Hacı Sülük’ün cezaevinden çıktığı hafta evinin yoluna mıcır ve asfalt döküldü. 


"Gelene 'İyiyim Bir Şeyim Yok' Diyor"


Katledilen sandık müşahitlerinin kardeşi İzzet Aktaş, Milli Gazete'ye yaptığı açıklamada, "2019 yerel seçiminde katledilen Saadet Partili sandık müşahitleri Hasan Aktaş’ın kardeşi ve İlyas Aktaş’ın kuzeniyim. En büyüğü 10 yaşında olan 5 yetimimiz var.

Hacı Sülük, bu olayı gerçekleştiren ve azmettiren şahıstır. Ağabeylerimi katleden Hacı Sülük, oğlu ve 3 torunu ikişer müebbet ceza aldılar. İkişer müebbet ceza alan Hacı Sülük, Adli Tıp’ın verdiği raporla cezaevinden çıkarıldı ve köye geldi.

Bağ, bahçe rahatça geziyor. Bu durum bizi oldukça üzüyor. Bu, adil bir durum değildir. Katili bizim gözümüze sokmaları bizi perişan ediyor. Hukuka güvendik, adalete güvendik, hukuk görevini yaptı, ceza verdi fakat bu şahıs serbest kaldı.

Bu şahsın sağlığının iyi olduğuna kanaatimiz tamdır. Zaten kendisi de ziyaretine gelenle bir şeyim yok, iyiyim diyormuş. Bu şahıs, başka bir Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirilip cezaevine gönderilmelidir" ifadelerini kullandı.

hacı sülük Saadet Partisi malatya pütürge hasan aktaş ilyas aktaş saadet partisi müşahitleri öldürüldü