2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Maçları 8 Şehirde Seyircili Oynanacak

TAKİP ET

Daha önce maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı ülkelerin kararına bırakılmıştı. Bugün UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, turnuvanın gerçekleştirileceği şehirlerdeki statlara farklı kapasitelerde seyirci alınacak.

Verilen kararlara göre, Budapeşte yüzde 100, Saint Petersburg ve Bakü yüzde 50, Amsterdam, Bükreş, Kopenhag ve Glasgow yüzde 25-33, Londra ise yüzde 25 kapasite oranında seyirciye izin verecek.

Bilbao, Dublin, Münih ve Roma şehirlerinin seyirci ve ev sahipliği durumları 19 Nisan'da belli olacak.

Çin virüsü salgınının seyrine göre izleyici kapasiteleri artırılabilecek.

Turnuvayı izlemek isteyen seyirciler, ev sahibi şehirlerdeki Kovid-19 kısıtlamalarına tabi olacak, bilet sahiplerine herhangi bir muafiyet uygulanmayacak.

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da ise İsviçre ile oynayacağı karşılaşmalar 69 bin seyirci kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacak. İtalya ile Roma'da oynayacağımız maçın kaderi ise henüz belli değil.

 

a milli takım milli takım türk milli türk futbol futbol milli burak yılmaz umut meraş yusuf yazıcı zeki çelik milli takıma gelemeyecek milli takım izin izin verilmedi fransa türk fransada türk lille türk milli