2020'de En Çok Silahlanan İki Ülke İsrail ve Ermenistan Oldu

TAKİP ET

2020 Küresel Silahlanma Endeksi'nin verilerine göre bu yıl en çok silahlanan iki ülke İsrail ve Ermenistan olarak belirlendi.

Almanya'daki Barış Araştırmaları Enstitüsü (BICC) tarafından yayımlanan Küresel Silahlanma Endeksi (GMI) raporunda, İsrail ve Ermenistan'ın bu yıl en çok silahlanan iki ülke olduğu belirlenirken onları silahlanma konusunda sırasıyla Umman, Bahreyn, Singapur, Suudi Arabistan, Brunei, Rusya, Kuveyt ve Ürdün'ün takip ettiği ifade edildi.

İsrail’in 169 bin 500 askere sahip olduğu belirtilen raporda, İsrail’de orduya yapılan bu yüksek yatırımların, İsrail’in halen gergin güvenlik durumunun bir sonucu olarak devam ettiği ve Orta Doğu’daki genel olarak yüksek düzeyde kalan silahlanma oranıyla uyumlu olduğu kaydedildi.

Raporda "Gayrı safi yurtiçi hasılasında (GSYH) yüzde 5,3'lük oran ve 20 milyar dolarlık askeri harcamalarıyla İsrail 2007'den bu yana dünyanın en güçlü silahlanan ülkesi oldu" ifadesine yer verildi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu Temmuz 2020'da yeninden alevlenmiş, 1994'teki ateşkesten bu yana iki ülke arasında en yoğun çatışmaya neden olmuştu. Ermenistan'ın ikinci sırada olduğu aynı listede Azerbaycan 16. sırada bulunuyor.

silahlanma yarışı 2020'de en çok silahlanan iki ülke bu yıl en çok silahlanan iki ülke israil ve ermenistan devletler arasından silahlanma yarışı 2020 barış araştırmaları enstitüsü küresel silahlanma endeksi raporu Umma