2020'deki Peynir İthalatı Kararı Sonrası Venezuela'da Peynir Kaplarında Uyuşturucu Yakalanmış

TAKİP ET

Geçtiğimiz sene hükümet Venezuela'dan peynir de dahil binlerce farklı kalem ürünün ithalatına izin veren bir kararname yayımlamış, yerli üretimi bulunan taze peynir, yulaf, ayçiçeği tohumu ve benzeri bir çok ürün sıfır gümrük vergisi uygulanacak ürünler arasına dahil edilmişti.

Türkiye'nin Venezuela'dan peynir ithalatına izin veren kararı yayımladığı tarihten kısa bir süre sonra Venezuela'da beyaz peynirin içinde gizlenmiş toplam 119 kilogram ağırlığında, 108 paket kokain ele geçirilmiş ve operasyonun haberi Venezuela merkezli yayın faaliyetlerini sürdüren Ultimas Noticias adlı siteye yansımıştı. 

Sedat Peker, bugün yayımladığı 7. videosunda yaptığı açıklamalarda Venezuela'dan uyuşturucu getirildiğini belirtmiş, bu işi yapan kişiler içinde ise Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın ismini zikretmişti. Peker, "Bu kokainle ilgili çok şey anlattılar, ben size gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Bu 4 ton 900 kilo geçen sene Haziran ayında yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergah çalışması, 800 kilometre Venezuela'yla sınırları var, yeni adres. Bize gelen kokainlerin bir kısmı diyorsunuz ya bir kısmı iç piyasada bir kısmı Avrupa'ya gidiyor. Hayır Avrupa'da çok ucuz, 45 bin avrolarda kilosu, Türkiye'de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye limanı...

Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım Bey. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, Şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Nevşin Mengü Ultimas Noticias'da yayımlanan söz konusu haberi bugün Twitter hesabından hatırlattı.

2020'deki Peynir İthalatı Kararı Sonrası Venezuela'da Peynir Kaplarında Uyuşturucu Yakalanmış