2022'de İphone XR Alınır Mı?

TAKİP ET

İphone XR, Apple İnc. Tarafından 12 Eylül 2018 tarihinde tasarlandı ve aynı yıl ön siparişleri alınmaya başladı. 2018 yılında piyasaya sürüldüğü için günümüzde alınıp alınmayacağı yönünde endişeler var. İphone telefon modelleri, işlem fonksiyonları yüksek ve son derece kullanışlı modeller olarak biliniyor. İphone XR da piyasaya sürüldüğünde kullanıcılarından tam not almıştı.

İphone XR, Apple İnc. Tarafından 12 Eylül 2018 tarihinde tasarlandı ve aynı yıl ön siparişleri alınmaya başladı. 2018 yılında piyasaya sürüldüğü için günümüzde alınıp alınmayacağı yönünde endişeler var. İphone telefon modelleri, işlem fonksiyonları yüksek ve son derece kullanışlı modeller olarak biliniyor. İphone XR da piyasaya sürüldüğünde kullanıcılarından tam not almıştı.

İphone XR Nasıl Bir Telefon?

İphone XR, İphone telefon modelleri arasında en uygun fiyatlarla satışa sunulan modellerden biridir. Fiyatların uygun olması için bazı donanım özelliklerinin düşürüldüğü ve kaldırıldığı öne sürülmüştü. Ancak buna rağmen İphone X serisinin telefonları, markanın en iyi telefonları olarak bilinmektedir.

İphone XR özellikleri bakımından İphone 8 Plus modelinden çok farklı değildir. Bu modellere göre şarj süresinin daha uzun olduğu açıklanmıştır. Ekran özellikleri de yine eski sürümlerinden farklı olarak kullanıcılarına tanıtıldı. İphone XR şarj süresi, 8 Plus modeline göre 1,5 saat daha uzun süre gidiyor. Telefonunun temel donanım özellikleri ise şu şekilde:

12 MP kamera

2.49 GHz çok çekirdekli 64-bit

64, 128 ve 256 olarak farklı hafıza seçenekleri

3 GB bellek

2942 mAh batarya

6.06 (154 mm) ekran

Apple A12 işlemci

GSM, CDMA2000, EV-DO, HSPA+LTE bağlantı özellikleri

Renk seçeneklerinde de fark yaratan bu modellerde, 6 farklı renk karşımıza çıkıyor. Siyah, beyaz, mavi, mercan, sarı ve kırmızı telefon modelleri mevcut. Büyük bir alüminyum çerçeveye sahip olan telefonlar, suya ve toza dayanıklı olarak tasarlanmıştır. OLED ekran yerine Liquid Retina olarak adlandırılan LCD ekrana sahiptir. Ekran özelliklerine bakıldığında, birçok telefona göre daha iyi bir kullanım sunuyor. Kamerası ise “en iyi sıradakiler” unvanını almasını sağlayan özelliklerinden biridir.

İphone XR Üretimi Devam Ediyor Mu?

Pandemi sebebi ile birçok telefonunun üretimi konusunda sıkıntılar yaşanmıştı. Bu süreçte İphone XR üretimi aksamış ve telefonun üretimine bir süre ara verilmişti. Geçtiğimiz yıl ise İphone XR üretimi durdu ve Apple resmi web adresinden satışları kaldırıldı. Günümüzde üretimi devam etmeyen İphone modellerinden biridir.

2022’de İphone XR satın almak isterseniz, Apple mağazalarından satın alamıyorsunuz. Ancak farklı firmalarda satışları devam etmektedir. İphone XR modellerinin üretimi durmuş olsa da hala markanın en çok satan telefonlarından biri olma özelliği taşıyor. Kullanışlı bir arayüzü olduğu gibi zarif tasarımları, telefonun dikkat çekmesini sağlayan özellikleridir.

İphone XR Nereden Alınır?

İphone XR satın almak için farklı teknoloji mağazalarını inceleyebilirsiniz. Teknosa, Media Markt gibi teknoloji mağazalarında satışları devam etmektedir. Bu firmalardan almak istediğinizde, taksit seçenekleri ile esnek ödeme imkanları da sağlanmaktadır. Aynı zamanda Hepsiburada gibi internet sitelerinde daha uygun fiyatlarla telefon seçenekleri de bulunuyor.

İphone XR Mı, XS Mi?

İphone XR serisi, XS serileri ile aynı işlemciye sahiptir. Telefonları birbirlerinden ayıran temel farkın XS Max serisinde kullanılan ekran özelliği olduğu söylenebilir. Bunun dışında kullanım özellikleri ve temel donanımları benzerlik göstermektedir. Boyutları farklı olan serilerde, XR serisi yatay genişliği ile dikkat çekiyor. XS serileri ise dikey olarak daha büyük boyutlarda tasarlanan telefonlardır. İphone XR ile XS modellerinin fiyat farklarına bakıldığında, uygun fiyatlarla telefon almak isteyenler için XR daha mantıklı bir seçim olacaktır.

İphone XR Kaç Sene Kullanılır?

İphone telefonların özellikleri, kullanım sürelerini uzatan etkenlerden değildir. Tüm telefon modelleri, kullanıma bağlı olarak yıpranabilir. Kullanım süresi, telefon kullanıcılarına bağlı olarak değişse de İphone XR serisini bugün aldığınızda, ortalama 5 yıl kadar kullanabileceğiniz öngörülmektedir.