21/B İle Yapıldığı İçin Danıştay Tarafından İptal Edilen İhale Yine 21/B İle Yapılıp Aynı Şirketlere Verildi

TAKİP ET

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yeni bir skandal aktardı.

AKP'nin ihalelerde 21/b usulüne olan sevgisi tarihe geçti. Doğal afet, salgın hastalık, acil durum, yapım tekniği özellik arz eden işler için kullanılması gereken bir yöntem olan 21/b usulü, doğası itibarıyla sadece belli şirketlerin davet edilmesiyle yapıldığı için AKP tarafından esas ihale yöntemi olarak görülüyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın İhale Dergisi'nden aktardığı bilgilere göre Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 21/b usulüyle gerçekleştirilen ihale ile 3,1 milyar liralık mukavele imzalanarak Halkalı-Çerkezköy Demiryolu Projesi Gülermak Ağır Sanayi+Yapı ve Yapı İnşaat+Taşyapı İnşaat İş Ortaklığı'na verilmişti.

Danıştay 13.  Dairesi tarafından ihalenin iptaline gerekçe olarak 21/b usulünün kullanılması için gereken şartların bulunmaması ve ihalenin pazarlık usulüyle yapılmasının hukuka uygun olmaması gösterildi.

Danıştay'ın iptalinin ardından yine 21/b usulüyle yapılan ihaleye aynı firmalar katılırken 3,1 milyar liralık maliyet 5,9 milyar liraya yükseldi. En ucuz teklifi veren Gülermak Ağır Sanayi+Yapı ve Yapı İnşaat+Taşyapı İnşaat İş Ortaklığı ikinci turda 5 milyar 994 milyon 32 bin 947 lira teklifle ihaleyi kazandı.

21/b ile yapıldığı için danıştay tarafından iptal edilen ihale yine yapılıp aynı şirketlere verildi