21 Finansman Şirketinin Tasfiyesini TMSF Yönetecek

TAKİP ET

BDDK tarafından intibak planı reddedilen 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiye sürecini TMSF yönetecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununun 50/A maddesinde yapılan değişiklikle birlikte tasfiye komisyonunun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından atanacağı ve tasfiye işlemlerinin bu komisyon tarafından yürütüleceği bildirildi.

Konuyla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yapılan açıklamada, Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile yasal çerçeve kazanan tasarruf finansman şirketleri için intibak sürecinin devam ettiği belirtildi.

TMSF tarafından yerine getirilecek tasfiye işlemleri, mevduat sigortası dahil herhangi bir devlet garantisi anlamına gelmese de tasarruf sahiplerinin haklarının korunması için gereken önlemlerin alınacağı kaydedildi.

tasarruf mevduatı sigorta fonu bankacılık denetleme ve düzenleme kurumu tmsf bddk intibak tasfiye 21 şirket finansman tasarruf tasarruf finansman şirketi tasfiye