21 Yaşındaki Türkmen Kadının, Sevgilisi Tarafından Katledildiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Samsun'un Canik ilçesinde bir iş yerinde cansız bedeni bulunan Türkmenistan uyruklu Nurşat Muhammedova'nın (21), sevgilisi Kenan Pala (42) tarafından göğsünden tabancayla vurulduğu ortaya çıktı.

Samsun'un Canik ilçesinde bir iş yerinde cansız bedeni bulunan Türkmenistan uyruklu Nurşat Muhammedova'nın (21), sevgilisi Kenan Pala (42) tarafından göğsünden tabancayla vurulduğu ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre, olay, 26 Kasım'da Gülsan Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Oto bakım servisi yapan iş yerinden tek el silah sesi duyanlar, polise haber verdi. İhbarla adrese giden ekipler, Samsun Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Türkmenistan uyruklu Nurşat Muhammedova'nın cesedi ile karşılaştı. Yanında tabanca bulunup, vücudunda tek kurşun girişi olduğu tespit edilen Muhammedova'nın cenazesi, otopsinin ardından Ankara'da toprağa verildi.

Çalışma başlatan polis, Muhammedova'nın iş yeri sahibi sevgilisi Kenan Pala'yı cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyip, Muhammedova'nın psikolojik sorunları olduğunu ve intihar etmiş olabileceğini öne süren Pala, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Kenan Pala hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, olaya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı.

İddianamede, şüpheli Kenan Pala'nın pantolon ve yeleğinde atış artıklarına rastlandığına dair uzmanlık raporu yer aldı.

Kapsamlı balistik ve olay yeri inceleme raporlarının yer aldığı iddianamede, Nurşat Muhammedova'nın Kenan Pala tarafından iş yerinin 2. katındaki ofisinde yakın mesafeden tek tabancayla göğsünden vurulduğu belirtildi. Ayrıca intihar notu olduğu iddia edilen 'Hoşçakalın' yazılı notun Muhammedova'ya ait olup olmadığı da netlik kazanmadı.

Öte yandan, savcılığın sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Kenan Pala'nın daha önce aynı iş yerinde Muhammedova ile kıskançlık nedeniyle kavga ettiği, ikilinin birbirlerine porselen ve kül tablası gibi bazı eşyalar fırlattığı öğrenildi. 

nurşat muhammadova Türkmenistan samsun canik kenan pala katledildi