22 Barodan Demirtaş Açıklaması

TAKİP ET

22 barodan yapılan açıklamada, "AİHM kararlarının uygulanmamasının Konsey'den çıkarılmaya kadar giden sonuçlarının olduğu da unutulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Demirtaş'ın Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne Cezaevi'nde tutuklu olduğu hatırlatılan açıklamada, yapılan başvuru üzerine AİHM'in ihlal kararı verdiği belirtilerek, "Ülkemiz açısından AİHS’in 18. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin bu ilk kararda, Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiği de belirtilmiş ancak bu karara rağmen Demirtaş tahliye edilmemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Demirtaş'ın 18 Eylül 2019 tarihinde AİHM Büyük Daire'de yapılacak duruşma öncesi, tutuklu olarak yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasından 2 Eylül 2019 tarihinde tahliye edilmesine rağmen, başka bir dosyadan kesinleşen 4 yıl 8 aylık hapis cezasının onandığı ve bu gerekçeyle tahliye edilmediği vurgulanarak "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Eylül 2019 tarihinde zaten Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi davasında suçlama olarak ileri sürülen 31 fezlekeden birini teşkil eden 6-8 Ekim 2014 olaylarını gerekçe göstererek Demirtaş hakkında yeniden soruşturma başlatmış ve bu dosyadan da tutuklama kararı verilmiştir. Demirtaş'ın ikinci kez tutuklanmasının üzerinden 15 ay geçmesine rağmen hala bu iddia ile ilgili dava açılmamıştır” denildi.

selahattin demirtaş aihm kararı karar aihm barolar tahliye