23 Nisan'da Anıtkabir'e Gitmeyen Erdoğan 24 Nisan'da Hümanizm Havarisi Kesildi: Ermenileri Andı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Nisan'da ölen Osmanlı Ermenilerini andı.

Dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için Türkiye'nin Halaskârı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'e gitmeyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Osmanlı'ya ihanet eden Ermeni elebaşlarının tutuklandığı 24 Nisan 1915'in yıl dönümünde ölen Ermenileri andı.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mesaj gönderen Erdoğan, I. Dünya Savaşı yıllarında milyonlarca Osmanlı vatandaşının çok acılı bir dönem geçirdiğini belirterek "Bu ortak acıları, dini, etnik, kültürel hiçbir ayırım gözetmeden anlamak ve paylaşmak bir insanlık vazifesidir" dedi.

"Komşumuz Ermenistan'la bu amaçla olumlu bir süreci başlatmış bulunmaktayız. Normalleşme sürecinin, iki komşu ülke arasında yakın işbirliğinden yana olan Ermeni kökenli vatandaşlarımızca da samimiyetle desteklendiğini biliyor ve bunu çok önemsiyorum. Çok uzun yıllar sonra bölgemizde kalıcı barış ve istikrar adına ortaya çıkan bu tarihi fırsatın değerlendirilmesine sizlerin de güçlü katkı vermesini bekliyorum" diyen Erdoğan, "Birinci Dünya Savaşı'nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini tekrar saygıyla anıyor, anma merasimine iştirak eden tüm vatandaşlarıma selam ve hürmetlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP de sözde Ermeni soykırımının tanınması çağrısı yaptı.

23 nisan anıtkabir gitmeyen erdoğan 24 nisan insan hakları havarisi kesildi ermenileri andı hümanizm