23 Nisan Sebebiyle Uygulanan Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Cemaatle Cuma Namazı Kılınabilecek

TAKİP ET

23 Nisan günü açık havada veya her türlü ortamda kutlama yapılamaması amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında cuma namazının cemaatle birlikte kılınabileceği duyuruldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla vatandaşların açık havada veya kapalı alanlarda kutlama yapamaması, böylelikle 'virüs tedbirleri kapsamında' kalabalıklaşmayı önlemek amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

CHP'nin 23 Nisan sebebiyle çelenk bırakmak için yaptığı başvurular dahi Çin virüsü tedbirleri kapsamında reddedilirken, İçişleri Bakanlığı'ndan cuma namazını en yakın camide cemaatle kılabilme muafiyeti getirildi.

İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan 'sıkça sorulan sorular' kısmına eklenen cevapla, vatandaşların evlerine yakın olan camilerde cuma namazı kılabilecekleri belirtildi.

"Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 23 Nisan 2021 cuma günü vatandaşlarımız cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?" sorusuna cevaben; bakanlığın daha önceki açıklamalarında, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının cuma günlerine denk gelmesi halinde vatandaşların araç kullanmaksızın kendilerine en yakın camiye cuma namazı için gidip gelebilecekleri hatırlatılarak 22 Nisan perşembe 19.00'da başlayıp, 26 Nisan pazartesi 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021'de vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri belirtildi.

cuma namazı muafiyet gidilebilecek 23 nisan 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamalar yasak tedbir çin virüsü koronavirüs covid-19 pandemi tedbirler kapsamında en yakın camilerde cemaatle kılınabil