23 Nisan Sokağa Çıkma Yasağının Ayrıntıları

TAKİP ET

Bugün başlayacak sokağa çıkma yasağının detayları haberimizde.

İçişleri Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması dolayısıyla 81 İl Valiliğine “23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu genelge gönderdi. 

Dün akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu akşam saat 19.00'da başlayarak cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak. Yasak 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek.

Daha önce genelge ile belirtilen ‘Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi' aynen geçerli olurken, hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de bire bir uygulanacak.

Çelenk Sunma Töreni Dışında Kutlama Yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek. Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak.

Kutlamalar yerine başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere ağırlık verilecek.

Tören ve kutlama programlarında görevli olan kişiler programlar sırasında sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

23 nisan yasak sokağa çıkma tören kutlama hafta sonu bakkal market cuma cumartesi pazar