25 Kişinin Hayatını Kaybettiği Çorlu Davası Savcısı Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

Çorlu Tren Katliamında yakınlarını kaybeden aileler 'suçluları koruduğu' gerekçesiyle davanın savcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'da meydana gelen Çorlu Tren Katliamı davasının savcısı Galip Yılmaz Özkurşun hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 300 kişinin yaralandığı kazanın mağdurları, Özkurşun’un dosyayı yavaşlattığını ve suçluları koruduğunu iddia etti.

Facianın kilit isimlerinden biri olan Mısra Öz, “Savcı Galip Yılmaz Özkurşun; altı aydır ne yaptı merak ediyorum. Biz sizin gül cemalinizi görmek için altı ay beklemedik. İddianamenin içinde üç yıldır 25 kişiyi öldüren Binali Yıldırım, Ahmet Aslan, İsa Apaydın yok. Heyetiniz katilleri koruyor. Katilleri koruyor savcınız. Sağlanamamış adalet savcının omuzlarında” şeklinde konuştu. 

''Erdoğan'ın Gölgesinin Dosyaya Düştüğü Açık''

Ailelerin avukatı Can Atalay, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gölgesinin bu dosyaya düştüğü açık. Savcı Özkurşun suçluları koruyor” diyerek yıllar geçmesine rağmen suçluların yargılanmamasına isyan etti.

Avukat Atalay, Savcı Özkurşun için görevi kötüye kullanmaktan ve adil yargılamayı etkilemekten suç duyurusu yapılmasını istedi. Özkurşun'un talebi kabul edildi ve dosyadan ayrılan soruşturmaların akıbetinin sorulmasına, yeni keşif talebi ve bir kısım TCDD yöneticilerinin tanık olarak dinlenilmesi taleplerinin soruşturma akıbetlerinin sorulmasından sonra yeniden değerlendirilmesine karar verildi.

 

çorlu tren faciası tekirdağ savcı suç duyurusu galip yılmaz özkurşun