25 Yaşındaki Genci Öldüren Bekçiler Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Konya'da 25 yaşındaki Mehmet Toker'i öldüren iki bekçi serbest bırakıldı.

25 Eylül gecesi Meram ilçesindeki Kozağaç mahallesinde devriye gezen 2 bekçi, otomobilde yüksek sesle müzik dinleyen  A.A., H.E. ve Mehmet Toker’i uyarmak istedi. Uyarı için araca yaklaşan bekçiler, şahısların yarı baygın olduklarını fark ettiler. Birden gözünü açan Toker, karşısında bekçileri görünce araçtan inerek koşmaya başladı bu sırada bekçiler, Toker'e uyarı ateşi açtı. Bekçilerin silahından çıkan kurşunlardan biri sıçrayarak Toker'e isabet etti. Toker, olayın yaşandığı yerde can verdi. 

Olayın ardından açığa alınan iki bekçi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bekçilerin serbest bırakılmasına isyan eden Mehmet Toker'in babası Murat Toker, ''Jandarma, ‘Oğlunuz Mehmet Toker vefat etmiştir’ dedi. Ölüm sebebini öğrenemedik. Benim, o saate kadar haberim yoktu çocuktan. Çocuk ölmüş; saat iki, iki buçuk arası vefat etmiş zaten. Benim çocuğum saat altı, altı buçuk, yediye kadar niye yatıyor olay yerinde? Savcı, hakim yok mu memlekette?

Bana neden haber etmediler? Çocuğun kimliği üzerindeymiş. Çocuğum içkiliymiş, sarhoş. Herkesin yaptığı bir şey, içebilir. Kimse kimseye ‘içme’ diyemez, öyle bir kanun yok. İçkiliyse evine götürüp teslim edeceksin. Bekçi diye oraya dikmişsin iki günlük adamı; çıkart alnından vur, arkasından vur. Çocuğun arkasından, alnından bir de diyorlar ki iki mermi, üç mermi. Nasıl iki mermi, üç mermi? Birisini de ben buldum zaten. Bu taraf gariban adam, örtbas yapacaklar'' dedi.

konya meram bekçi öldürdü serbest kaldı mehmet toker