250 Bin Dolara Vatandaşlık Satışından Faydalananların Sayısı Belli Oldu

TAKİP ET

Yabancılara 250 bin dolarlık konut alımı ile Türk vatandaşlığı hakkı tanınan 2018 yılından itibaren 2 yıl içinde 7 bin 312 kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldı.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te 19 Eylül 2018 tarihinde yapılan değişiklikten önce Ocak 2017-Eylül 2018 tarihleri arasında 1 milyon dolar tutarında taşınmaz satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı veriliyordu. Yönetmelikte yapılan değişiklikten sonra bu rakam 250 bin dolara indirildi. Rakamın indirilmesinin ardından da son 2 yıl içerisinde 7 bin 312 yabancı uyruklu vatandaşın 250 bin dolara mülk satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldığı ortaya çıktı.

Uygulamaya tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükumete yüklendi. Özel şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'de 250 bin dolarlık mülk edinen yabancılara Türk vatandaşlığı veriyorlar. Mangalda kül bırakmayıp milliyetçilik yapanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını bile Türk parasıyla değil Amerikan doları ile satıyorlar.

Zararına satışlar başladığından, onurumuzu kıran satışlar başladığından beri şuana kadar 7 bin 312 kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuş. Kimler rağbet etmiş, en çok İranlılar, Iraklılar, Afganlar."

katar ırak iran afgan afganistan ıraklı katarlı türk pasaport vatandaşlık satış satın alma özgür özel türkiye cumhuriyeti 250 bin dolar 1 milyon dolar