250'den Fazla Zeytin Ağacı Rant Uğruna Yok Edilecek

TAKİP ET

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki 24 bin metrekarelik arazi üzerinde bulunan 250'den fazla zeytin ağacı, turizm tesisi kurulma amacıyla kesilecek.

Burhaniye’ye bağlı Pelitköy Mahallesi Ilıca Mevkiinde bulunan arazi için, “Yapım Karşılığı Uzun Sureli Kiralama İhalesi” açıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, söz konusu araziye yapılacak olan turizm tesisi için 26 milyon 767 bin 174 TL muhammen bedel belirlendi.

6 Nisan tarihinde ihaleyi alacak firma turizm tesisini 30 yıllığına kiralama hakkı elde edecek. İlk 3 yıl için 3 bin TL olarak belirlenen aylık kira, dördüncü yılda 35 bin TL ve sonraki yıllarda TÜFE oranında artırılacak.

İhale ilanında zeytin ağaçlarının söküleceği belirtilerek, “Sökümden sonra tekrar dikime müsait olanlar, Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müdürlüğü’nün uygun göreceği bir yere taşınarak yeniden dikilecek.Dikimi müsait olmayanlar ise odun olarak satılıp bedelinin Bölge Müdürlüğümüze ödenmesi amacıyla teslim edilecek” denildi. Ayrıca ilanda sadece bir parsel üzerinde 233 zeytin ağacı bulunduğu, diğer parselde ise uydu görüntülerine göre 30’a yakın zeytin ağacı olduğu bilgisi yer aldı.

 

zeytin ağacı zeytinlik burhaniye balıkesir pelitköy turizm tesisi rant