26 Koyun Otlarken Aniden Yere Yığıldı

TAKİP ET

Konya'da Mehmet Bal'ın boş arazide otlattığı koyunlardan 26'sı belirlenemeyen bir nedenle öldü. Mehmet Bal, "Koyunlarımı otlatırken, hayvanlarımın titrediğini gördüm. Sonra yere yığıldılar. Bazılarının karınları şişip, yarıldı" dedi.

Konya'da Mehmet Bal'ın boş arazide otlattığı koyunlardan 26'sı belirlenemeyen bir nedenle öldü. Koyunların ölümünün arkasında yatan nedenin bulunması için çalışma başlatıldı. 

Merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde besicilikle uğraşmakta olan Mehmet Bal (55), akşam saatlerinde küçükbaş hayvanlarını otlatmak üzere ağılından çıkardı. Boş arazide otlattığı koyunlarından 26'sı aniden titreyerek yere yığıldı ve bazılarının karnı şişerek yarıldı. Bal, koyunlarının ölümü üzerine 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirdi. Bu ihbar üzerine bölgeye gelen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı HAYDİ (Hayvan Durumu İzleme) ekipleri, koyunların ölüm nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Koyunlarının aniden titreyip yere yığıldığını söyleyen besici Mehmet Bal, "Koyunlarımı otlatırken, hayvanlarımın titrediğini gördüm. Sonra yere yığıldılar. Bazılarının karınları şişip, yarıldı. 26 koyunum telef oldu. Zehirlenmiş olabilirler. Çevrede bulunan fabrikalardan olduğunu düşünüyorum. Müslüman malı hepimiz ortağız. Sütünden sen, etinden bir başkası yararlanıyordu. Emeklerim boşa gitti" dedi. 

Ölen koyunlar ekipler tarafından kamyonete yüklenerek götürüldü.

26 koyun otlarken aniden yere yığıldı mehmet bal besici konstantin