28 Şubat Davası Sanıklarının Rütbelerinin Sökülmesi İçin Genelkurmay Başkanlığı'na Yazı Gönderildi

TAKİP ET

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davası sanıklarının rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na yazı gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 isim hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davası sanıklarının rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen yazıda, “Hükümlüler Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker haklarında mahkememizce verilen 13.04.2018 tarihli karar ve anılan hükümlülere ait kesinleşme şerhleri ekte gönderilmiştir. Kesinleşen karara göre 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 30 ve 31 .maddelerine göre gereğinin yapılarak infazından mahkememize bilgi verilmesi hususunda gereği rica olunur” ifadeleri yer aldı.

Yüz Karası Bir Şey

Yakalama kararının ardından, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey” diyen 84 yaşındaki emekli orgeneral Çetin Doğan, Bodrum Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Muğla Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Kararın ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, ''Ne Balyoz Davası’nda ne de 28 Şubat Davası’nda yaşanan hukuksuzluklara boyun eğdi Çetin Doğan. Sağlık sorunlarına karşın infaza yönelik yakalama kararının gereği için de Bodrum Adliyesi’nde şu an. Birileri gibi kaçmadı, göçmedi!

Bu karardan ileride biz değil, sizler utanacaksınız! 84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak'' ifadelerini kullandı.

28 şubat davası rütbeleri sökülecek çetin doğan yüz karası bir şey